Nu skal vi videre. Vi er langt forbi det punkt, hvor virksomheder må holde lukket blot for at se tingene an, mener Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, der opfordrer politikerne til at genåbne samfundet 1. februar.

”Vi skal huske og anerkende, at det koster millioner af kroner, beskæftigelse og velfærd for hver dag, vi lukker ned – til stor skade for både virksomheder og samfund. Vi kan ikke blive ved med at lukke og åbne igen og igen,” siger Brian Mikkelsen.

Behov for langsigtet plan

Næste skridt skal være langsigtet plan for håndteringen af corona og fremtidige pandemier.

”Virksomhederne har brug for forudsigelighed og tryghed. Det bør være en absolut topprioritet for myndighederne i dialog med erhvervslivet og andre samfundsaktører at lægge en strategi og langsigtet plan for håndteringen af corona og fremtidige pandemier. Det arbejde kommer Dansk Erhverv gerne med input til,” siger Brian Mikkelsen.

Håndter corona som en influenza
Brian Mikkelsen tilføjer, at det er tid til at se og handle anderledes på coronaen.

”Vi er nået til et punkt i forløbet, hvor vi bør håndtere corona som en influenza, vi skal vaccinere os ud af, som vi altid har gjort med almindelig influenza. Med mindre der kommer nye, alvorlige varianter, så er det den vej, vi skal gå. Dermed skal vi også stoppe med nedlukninger og stramme restriktioner. Det er ganske enkelt ikke proportionelt og holdbart for Danmark og verden, at vi bliver ved med at holde fast i samme fremgangsmåde,” siger Brian Mikkelsen.

Foto: JTL