Ensretning for gående omkring Peblinge Sø og Sortedams Sø genindført. Det samme gælder for volden på Christianshavn. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.
Grundet højt smittetal og nye restriktioner bliver ensretning for gående omkring Peblinge Sø og Sortedams Sø genindført. Det samme gælder for volden på Christianshavn.
Når fitnesscentrene er lukkede, og en stor del af breddeidrætten er sat på hold, er det ikke usandsynligt, at flere end sædvanligt bevæger sig ud i byen for at få frisk luft og motion. Derfor gør Københavns Kommune nu igen en indsats for at skabe trygge ruter for både gående og løbende københavnere. Helt konkret genindfører kommunen ensretningen ved to af søerne i det indre København og på volden på Christianshavn. Dermed bliver det en smule lettere at holde den nødvendige afstand til andre, fortæller enhedschef Jakob Hjuler Tamsmark:
– Københavnerne elsker at bruge byen, og både volden og søerne er populære steder at gå ture. Derfor genindfører vi ensretningen disse steder, da det henover sommeren viste sig at være et brugbart tiltag, som gjorde det lettere at holde afstand og dermed mindske smitterisikoen. Hvis københavnerne vælger at søge udendørs i den kommende tid, vil vi gerne tilbyde en tryggere løsning, og det kan ensretningen hjælpe til, siger Jakob Hjuler Tamsmark.
Ensretningen vil gælde rundt om Sortedams Sø og Peblinge Sø og på Christianshavns Vold, hvor der ofte ses tæt fodgængertrafik. Ensretningen er med uret rundt om søerne, og på volden fra Torvegade mod Amager Boulevard og Langebro. Teknik- og Miljøforvaltningen er på vej med skilte, som hjælper de gående på rette vej.
Der er indtil videre ikke en forventning om at indføre ensretning flere steder i byen, men Københavns Kommune holder alligevel et vågent øje med andre populære mødesteder, fortæller Jakob Hjuler Tamsmark: – Der har tidligere været indført cykelregulering i Amager Strandpark og ensretning ved Damhussøen, og derfor er vi særligt opmærksomme på, om vi også her skal genindføre tiltag. Lige nu er der dog plads nok til at kunne holde fornuftig afstand og færdes i begge retninger begge steder, men vi er parate til at ændre på vilkårene, hvis det bliver nødvendigt, siger Jakob Hjuler Tamsmark.
Ensretningen gælder ikke rundt om Sankt Jørgens Sø, hvor især den vestlige side mod Frederiksberg bruges som en central cykelrute i begge retninger. Hvis der viser sig et stort behov, kan det blive aktuelt at finde en løsning for Sankt Jørgens Sø også, men for nuværende vurderes det, at ruten omkring de to søer er tilstrækkelig til at sikre et trygt byrum til gåture.