Sundhedsstyrelsen har sendt inspirationsmateriale til et undervisningsmodul om hverdagen under corona epidemien til ungdomsuddannelserne. Målet er at hjælpe unge med at dele deres oplevelser og til at finde gode løsninger på, hvordan de kan styrke deres sociale liv og samtidig beskytte sig mod coronavirus. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Unge møder, ligesom andre i samfundet, mange nye regler og restriktioner i deres hverdag. Det gør, at de skal finde nye måder at være sammen på. Inspirationsmaterialet skal give dem mulighed for at få en snak om, hvordan det er at være ung i en coronatid.

Det er vigtigt at anerkende, at der kan være unge, der er bange og bekymrede for coronavirus og deres fremtid, nogen der er ensomme og andre igen, der synes, det er frustrerende at afholde sig fra at hænge ud med venner, gå til fest, sport osv. Derfor håber vi, at skolerne vil bruge inspirationsmaterialet til at hjælpe eleverne med at tale sammen om deres oplevelser, og hvad, de synes, er svært. Vi håber, at de sammen kan finde nogle løsninger på, hvad de selv kan gøre for at forebygge smitte med coronavirus på deres uddannelse og samtidig have et godt hverdagsliv, ” siger enhedschef Niels Sandø.

Formålet med materialet er at give eleverne mulighed for at få en snak om, hvorfor det kan være vanskeligt at mødes på nye måder, og hvad de selv kan gøre. Eleverne får samtidig information om, hvad de skal huske i specifikke sammenhænge og har desuden mulighed for at kommentere på de tiltag, skolen har indført for at forebygge smitte, fx afmærkning af gulve og placering af spritbeholdere, så skolen kan bruge deres evaluering til at forbedre deres indsats fremadrettet.

Vi ved, at nogle skoler allerede arbejder med det, så materialet har til formål at give nye ideer til dem og inspiration til dem, der ikke har arbejdet med det endnu. Hvordan det konkret bliver brugt, er op til den enkelte skole,” siger Niels Sandø.

Danske Gymnasier, Danske Erhvervsskoler og Gymnasier samt de tre tilhørende elevsammenslutninger, DGS, EEO og LH har kommenteret på materialet, så det passer ind i deres undervisning. Sundhedsstyrelsen har sendt materialet ud til alle ungdomsuddannelser.

Dialog med unge om coronaepidemien.