Københavns Kommune får ny, ambitiøs politik for København som studieby.
Skriver man overborgmester og rådhuspandekager i samme googlesøgning, er de fleste resultater statsoverhoveder eller sportsfolk, der bliver hyldet på Københavns Rådhus. Men nu byder overborgmester Frank Jensen også nye studerende i København på de berømte rådhuspandekager til en årlig velkomstreception. Det er blot et af en række tiltag i en ny studielivspolitik, der skal gøre København til Danmarks bedste by at studere i.
”Hvert år valfarter nye studerende til København, og vi vil gerne bidrage til, at de får nogle fantastiske studieår og en god start på arbejdslivet. Jeg glæder mig til at byde de mange nye studerende velkommen og høre deres idéer til, hvordan vi gør København til en endnu bedre studieby”, siger overborgmester Frank Jensen (S).
Velkomstreceptionen løber første gang af stablen mandag den 30. september. Her kan de studerende samtidig komme med input til studielivspolitikken, der lige nu er i offentlig høring.
Den nye politik er blevet til i samarbejde med blandt andet studenterorganisationer og skal føre til løsninger på de udfordringer, man som ny studerende kan opleve at stå over for.
Et af temaerne i politikken er boliger. Selvom der i København de seneste fire år er bygget ca. 1.000 nye ungdomsboliger om året og 5.000 nye er på vej, er en af de store udfordringer i landets største studieby stadig at finde en bolig. I forslaget til Københavns Kommuneplan 2019 er der derfor en ambition om, at der skal bygges 12.000 nye ungdomsboliger i København over de næste 12 år. Herudover anbefaler den nye studielivspolitik også at sikre flere akutte, midlertidige ungdomsboliger omkring studiestart.
Politikken har desuden fokus på, at flere studerende får et job efter endt uddannelse. For eksempel gennem tættere samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv om studieforløb, der tager afsæt i virkelighedens arbejdsmarked, lyder anbefalingen i politikken. Politikken skal også bidrage til at skabe et studieliv med bedre trivsel og mindre stress.
De i alt seks temaer i den nye politik er udpeget i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner, studenterorganisationer og andre relevante aktører. De skal fremover udgøre et særligt uddannelsesråd, der udpeger konkrete initiativer for det videre arbejde for at nå målsætningerne i studielivspolitikken.
Studielivspolitikken er i offentlig høring frem til den 24. oktober. Læs mere her.
Du kan give et høringssvar til studielivspolitikken ved at klikke her.
Du kan læse studielivspolitikken ved at klikke her.