Københavns Politi har efter grundig efterforskning sigtet 62 personer for at have deltaget i et stort slagsmål på Vesterbro. Slagsmålet skete i forbindelse med en fodboldkamp i juli mellem F.C. København og Brøndby IF. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

De 62 personer er blandt andet sigtet for grov vold og for grov forstyrrelse af den offentlige orden. I alt er der indtil videre rejst 130 sigtelser. Sigtelserne kommer efter længere tids efterforskning og arbejde med at identificere de involverede i slagsmålet. Det fandt sted på Vesterbro den 12. juli 2020 i forbindelse med en fodboldkamp mellem F.C. København og Brøndby IF.

“Det er helt uacceptabelt at bruge fodbold som en undskyldning for at slås, og det grundige politiarbejde og de mange sigtelser sender et tydeligt signal til alle fodboldbøller om, at vi kommer efter dem,” siger politikommissær Simon Øgendal fra Københavns Politi.

Den 12. juli var en gruppe tilhængere fra det ene hold taget til Vesterbro for at vise sin støtte ved at gå gennem bydelen. Senere slog de sig ned på en beværtning for at se kampen. Her dukkede tilhængere af det andet hold op, og de to grupper stødte sammen i et større slagsmål, som dog hurtigt blev stoppet af et større politiopbud.

Den 15. september blev 14 af de involverede anholdt i en koordineret aktion og efterfølgende sigtet for – som en del af uroen – at have udøvet grov vold mod en 16-årig dreng fra den modsatte gruppering. I løbet af de seneste uger er antallet af sigtede steget og er foreløbigt oppe på 62, men flere kan komme til.

”Nu fortsætter den videre efterforskning af sagerne, og jeg vil ikke afvise, at der kommer flere anholdelser. Vi har stadig en mindre gruppe personer, som vi mener har deltaget i slagsmålet, og dem leder vi efter, så de kan blive holdt ansvarlig for deres handlinger,” siger politikommissær Simon Øgendal.

To personer er allerede blevet dømt. En 21-årig mand er idømt et års ubetinget fængsel bl.a. for vold mod en betjent. Derudover har en 16-årig dreng fået en dom på fem måneders betinget fængsel for at have kastet med flere genstande under slagsmålet.