Erhvervsministeren opfordrer danske virksomheder til at tjekke op på cybersikkerheden set i lyset af Ruslands invasion af Ukraine. I samme ombæring sætter regeringen nu en pulje af til at hjælpe små og mellemstore virksomheder på det punkt.

Foto: JTL

Truslen for cyberangreb på danske virksomheder er høj. Og med den russiske invasion af nabolandet Ukraine er der god grund til at øge opmærksomheden på cybersikkerheden hos danske virksomheder, lyder det fra erhvervsministeren.

Derfor lancerer Erhvervsministeriet nu en pulje på 50 mio. kr. til at styrke sikkerheden i små og mellemstore virksomheder. Tidligere undersøgelser har nemlig vist, at 40 pct. af de danske små og mellemstore virksomheder har et for lavt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

Puljen giver støtte til danske SMV’er, der har behov for at styrke cybersikkerheden.

I slutningen af februar opfordrede Center for Cybersikkerhed virksomheder og myndigheder til at styrke cyberberedskabet på baggrund af situationen i Ukraine.

Puljen er en del af SMV:Digital under Erhvervsstyrelsen og vil åbne for ansøgninger d. 17. marts. Virksomheder kan allerede nu læse mere om puljen på smvdigital.dk, og på hjemmesiden sikkerdigital.dk kan man gennem vejledninger og værktøjer begynde at kortlægge sit behov.

Der er hjælp at hente for alle virksomheder på den fællesoffentlige hjemmeside sikkerdigital.dk. Her er der gratis vejledning og værktøjer, som alle virksomheder kan bruge til at styrke deres digitale sikkerhed.

Kilde.