Hver dansker producerer 777 kg affald om året og smider i gennemsnit 27 kg plastemballage direkte i affaldsspanden – og den enorme mængde plastik bekymrer os mere end vores husstands CO2-udledning fra mad og transport. Danskerne tror på, at producenter bedst kan hjælpe os til at blive mere bæredygtige. Ny papiremballage og fem gode råd skal mindske plastikaffald i hverdagen. Det oplyser Plastic Change i en pressemeddelelse.
Har du nogensinde studset over, at din tandbørste er lavet af plastik? At din makeup er pakket ind i flere lag plastik – eller tænkt over plastemballagen om dine madvarer? I Danmark er vores affaldsproduktion
rekordhøj. Vi smider hver især i gennemsnit 777 kg affald ud om året, heraf 35 kilo plastik. Det giver Danmark to kedelige Europarekorder.
Engangsplast i dagligdagen bekymrer danskerne.
Den enorme mængde plastik vækker stor bekymring. En landsdækkende undersøgelse, som YouGov har lavet for Driscoll’s, viser, at 64% af os bekymrer os jævnligt eller ofte om mængden af plastikaffald, som vores husholdning bidrager med. Undersøgelsen viser også, at plastik er det, som bekymrer os mest, når det kommer til bæredygtighed i den daglige husholdning. Faktisk langt mere end CO2 fra vores mad og transport.
Den danske organisation Plastic Change har beregnet, at vi på verdensplan udleder 8-10 mio. ton plastik i havet om året. Det svarer til, at en lastbil fyldt med plastik tømmes i havet hvert eneste minut døgnet rundt. I Danmark alene smider vi hver især 35 kilo plastik ud årligt, heraf 27 kg. plastikemballage.
Bærbrand og influencere går sammen.
Mange brands, virksomheder og enkeltpersoner ønsker at gøre noget ved problemet. Det gælder blandt andet bærbrandet Driscoll’s, der med en ny papiremballage med 94% mindre plastik, gør det lettere at handle mere bæredygtigt. For at give danskerne en række gode tips og tricks til at reducere deres plastikaffald har Driscoll’s desuden indgået et utraditionelt samarbejde med seks danske influencere fra Odense, Svendborg, Aarhus, Fredericia og Silkeborg. De har etableret #deBÆRdygtige.
Med inspiration fra deres 230.000 følgere og Plastic Change har de udarbejdet fem simple råd til, hvordan vi alle kan mindske vores brug af plastik i hverdagen.
“I deBÆRdygtige har vi fået inspiration fra organisationen Plastic Change og støtte fra Driscolls, og vi har bedt vores mere end 230.000 følgere om input. Vi er nu endt ud med 5 råd til, hvordan vi alle kan mindske vores plastikforbrug i hverdagen. De er meget simple, og de er nemme at følge – og det er vigtigt, hvis vi skal ændre vores vaner,” fortæller Johanne Kohlmetz, der er én af de seks influencere.
FAKTA OM #deBÆRdygtige
#deBÆRdygtige udgør seks influencere fra Collab Management og består af: Johanne Kohlmetz, Julie Bruun, Maria Vestergaard, Cille Fjord, Emma Martiny og Susan Østdahl