Det er med enorm glæde og stolthed, at Morten Poulsen kan invitere jer til Gallery Poulsen 20, deres store årlige sommerudstilling, der i år markerer intet mindre end hans 20-års jubilæum! Traditionen tro har han inviteret en perlerække af talentfulde kunstnere, gamle kendinge såvel som nye ansigter, til at udstille deres splinternye, forskelligartede og bredtfavnende værker i denne helt specielle mærkeudstilling.

Pressefoto

Morten Poulsen skriver således:

Tiden forsvinder som sand mellem fingrene og det er svært at forestille sig, at det er tyve år siden jeg grundlagde Gallery Poulsen med den første udstilling i kælderen under mit lille byhus i Herning, Hedens hovedstad, i 2003. I starten var det kunstneriske fokus hovedsageligt på danske kunstnere, men hurtigt fandt jeg ud af, at hvis jeg skulle have min plads i denne verden, så skulle mit blik rettes ud i verden. Derfor forlod jeg Herning i 2005 for at fortsætte galleriet i København og efter en tur på Venedig Biennalen i 2007, var min første internationale kontakt etableret og åbningsudstillingen, med malerier der afbildede amerikanske superhelte, i mit første københavnergalleri i Frederiksholms Kanal, var en realitet. Ironisk nok skulle det senere vise sig, at det amerikanske aftryk superheltene viste vejen for, skulle blive kendetegnet for Gallery Poulsen.

Efter to år og en overstået finanskrise, blev 2010 et uhyre vigtigt og toneangivende år for galleriet, for udover et flyt til industrikvarteret Kødbyen på Vesterbro, den del af København hvor vi stadig har hjemme den dag i dag, var det også året hvor jeg for første gang drog over Atlanten til Brooklyn i New York, for at besøge nye og spændende amerikanske kunstnere i deres atelierer og invitere dem til at udstille deres værker herhjemme i Danmark. Resultatet af denne ekspedition efter udenlandske kunstnere der kunne tilføje et friskt og alsidigt perspektiv til galleriet, blev gruppeudstillingen The Irascible Assholes, en udstilling der kom til at markere et radikalt skift i galleriets profil og æstetiske fokus, og som på samme tid introducerede os for kunstnere der fortsat er en fast del af Gallery Poulsen.

Med den voksende relation til kunstscenen på den amerikanske østkyst fulgte en trang til også at udstille i New York. Drømmen blev til virkelighed i 2011 med galleriets deltagelse på VOLTA New York, hvilket også var vores første internationale messepræsentation nogensinde. Galleriets forbindelse til New York voksede i de følgende år støt og i 2013 etablerede vi kontakt med kunstskolen New York Academy of Art, et akademi som vi stadig har et tæt samarbejde med i dag og hvorfra vi hvert år hverver unge, inspirerende og talentfulde kunstnere til Gallery Poulsens kunstnerfold.

Siden vores debut på den internationale messescene i 2011 har vi deltaget i talrige amerikanske kunstmesser, særlig nævneværdig er Art Basel Miami Beach hvor vi siden 2014 har været fast inventar og hvor vi til december igen vil udstille på Art Miami.

Internationaliseringen af Gallery Poulsen fortsatte, og efter den succesfulde 2015 udgave af kunstmessen Pulse New York blev galleriet introduceret for nogle af verdens allerstørste og mest toneangivende samlinger. Især ét salg bragte en forsidehistorie i The New York Times med sig og med det havde Gallery Poulsen for alvor etableret sig selv på den verdensomspændende kunstscene, som et dynamisk rum for international samtidskunst af højeste kaliber med et udpræget fokus på Hyperealismen og det solide figurative maleri. Med galleriets nye og udvidede rækkevidde fulgte der naturligvis vokseværk og vores lokaler på små 50 kvadratmeter på Den Hvide Kødbys Flæsketorv var ikke længere store nok.

Derfor flyttede vi i 2017 over på Staldgade 32 i Den Brune Kødby. Det er i disse lokaler jeg nu har den store fornøjelse af at kunne invitere jer til Gallery Poulsens 20-års  jubilæumsudstilling!

På Staldgade 32 fik vi nu mulighed for at præsentere store udstillinger af international museumskvalitet. De nye lokaler gav os også mulighed for at præsentere endnu flere internationale kunstnere, hvilket betyder at vi i dag repræsenterer kunstnere fra stort set alle verdensdele og på samme tid har etableret en global og uhyre trofast samlerskare, noget jeg personligt er meget taknemmelig og ydmyg over!

Til jubilæumsfejringen har de deltagende kunstnere ikke været bundet til ét specifikt tema, men har i stedet været frie til at arbejde med de problemstillinger, følelser, fortællinger eller ideologier der interesserer dem allermest lige netop nu. Gallery Poulsen 20 tilbyder hermed et portræt af kunstnernes indre betragtninger, samt et personligt indblik i samtidens internationale kunstverden og dens nuværende tendenser.

Kom og vær med til fejringen sammen med mig, vores kunstnere, samlere og venner af galleriet til åbningen af vores 20-års jubilæumsudstilling fredag den 18. august fra kl. 17.00 til 20.00 i Gallery Poulsen, Staldgade 32, København V. Jeg glæder mig til at se jer til ferniseringen, hvor en stor del af de internationale kunstnere også vil være til stede.

Medvirkende kunstnere:
Landon Bailey Higgins (US), Jud Bergeron (US), Zhou Chen (CN), Ryan Davis (US), Santiago Galeas (US),
Angela Gram (US), John Jacobsmeyer (US), Adam Miller (US), Emilia Nurmivaara (FI), Rebecca Orcutt (US),
William Powhida (US), Jean-Pierre Roy (US), Taylor Schultek (US), Lorenzo Tonda (IT), Ben Venom (US),
Nicola Verlato (IT), Jingyi Wang (CN), Jed Webster Smith (US), Martin Wittfooth (CA) og Jiannan Wu (CN)

Gallery Poulsen 20 – Vores 20-års jubilæumsudstilling
18.08.23 – 09.09.23
Fernisering: Fredag d. 18. august kl. 17.00 – 20.00
Udstillingen præsenterer en lang række nye værker af Gallery Poulsens internationale kunstnere.
Kontakt galleriet på info@gallerypoulsen.com eller tlf.+ 45 33 33 93 96 for mere info

Pressefoto