Dagrofa, som driver købmandskæderne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb, sender fra uge 36 flere end 600 spritdispensere ud i alle koncernens butikker. Dispenserne bliver et supplement til alle de foranstaltninger, som allerede er i butikkerne, og forbliver permanent i butikkerne i fremtiden. Dermed vil kunder og personale fremadrettet have rig adgang til håndsprit. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Dagrofa

Selv når vi engang kan tale om tiden efter COVID-19, skal der sprittes hænder af, når man handler i Dagrofas butikker i kæderne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb. KFI Erhvervsdrivende Fond har ydet den økonomiske støtte, som gør det muligt for Dagrofa at sende flere end 600 permanente spritdispensere ud i alle butikkerne fra uge 36.

– Vi ved, hvor vigtigt, det er, at vores kunder og vores personale er trygge, når de befinder sig i vores butikker, og i den forbindelse har adgangen til håndsprit spillet en vigtig rolle, siden vi for første gang skulle forholde os til bekæmpelsen af COVID-19. På den baggrund har vi derfor besluttet, at vi i fremtiden vil have spritdispensere i alle vores butikker, så vi også efter tiden med COVID-19 kan holde fast i de gode hygiejnevaner, vi nu har opbygget, siger kædedirektør for MENY, Kenneth Holmen Pedersen.

Også i SPAR, Min Købmand og Let-køb er direktøren tilfreds med, at man fremadrettet kan stille håndsprit til rådighed.

– I alle Dagrofas butikker har vi allerede gjort og gør fortsat meget for at mindske smittespredning så meget som muligt. Vi ved, at god håndhygiejne er et af de mest effektive midler mod COVID-19, og derfor er jeg meget glad for, at vi nu får mulighed for også i fremtiden at sikre adgang til håndsprit. Det hjælper i den nuværende situation, men vil også i fremtiden kunne mindske smitten med fx en helt almindelig vinterinfluenza, siger kædedirektør for SPAR, Min Købmand og Let-Køb, Richo Boss.