Undgå vand i kælderen ved at sikre dit hjem. Således skriver Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Sommeren er højsæson for de helt store regnskyl, og risikoen for skybrud er steget i takt med klimaforandringerne. Undgå vand i kælderen ved at sikre dit hjem.

6 ud 10 danske boligejere har ikke eller kun i mindre grad, overvejet at forebygge at vand kan trænge ind i deres hus under et skybrud (Bolius, 2019). Derfor lancerer Københavns Kommune en kampagne, der opfordrer københavnerne til at give boligen et skybrudstjek allerede nu, for når først regnen øser ned, er det ofte for sent, og så kan det blive rigtig dyrt.

-Ved skybrud stiger kloakvand ofte op gennem afløbet, fordi kloakkerne bliver overfyldte. Derfor er det en god idé at få sløjfet kloakafløb i kælderen eller installeret højvandslukkere. Mange skader skyldes også små ting, som tilstoppede afløb, riste og tagrender, så det vil jeg vil også anbefale, at man kigger på, siger områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Mikkel Balskilde.

Det er kommunens Teknik- og Miljøforvaltning og hovedstadens forsyningsselskab HOFOR, som har ansvaret for at sikre byens infrastruktur mod skybrud, mens den enkelte grundejer har opgaven med at sikre sin bolig mod vandmasserne.

Se hvordan du beskytter dig mod skybrud.

Fakta om skybrud.
Det kategoriseres som et skybrud, når der falder 15 mm nedbør eller mere på 30 minutter.

København har bl.a. været ramt af skybrud i :
2010, 2011, 2013, 2014, 2015 og 2016 og 2017. Skybruddet i 2011 forårsagede ødelæggelser for mere end 6 mia. kr.