Roberts Osis er forograf og han elsker Vesterbro – og han elsker at tage billeder af Vesterbro, simpelthen fordi han ikke kan lade være. Han er fascineret af de mest basale og banale detaljer – alle dem, der gør Vesterbro til noget på én gang genkendelig og særlig. Fra en farve, til en baggård, butikker og stemninger. Gadens glemte, smukke og ofte overraskende detaljer.

Foto af Roberts Osis

Vesterbros Gader startede som et portrætprojekt for godt 5 år siden og er holdt i live lige siden af Roberts alene. Nu, snart 1.500 billeder senere, får denne skæve og af mange elskede fotografiske fortælling nye græsmarker at arbejde på – for Roberts er gået sammen med din lokale kunst pusher, Monday Studio, og præsenterer nu et særskilt udvalg af den samlede fotoserie som en unik udstilling.

D. 4 September 2020 åbner Monday Studio dørene til denne udstilling, der med ca. 25 udvalgte billeder, samlet, viser byens nøgne råhed og nye ansigter, gadens liv og skæve karakterer.

“Jeg har altid været fascineret af Roberts billeder – hvordan han så simpelt og stadig så stærkt kan give byen liv på en helt ny måde” fortæller Jakob Hindhede, ejer af Monday Studio, og fortsætter: “og det er nemlig derfor jeg syntes at det er spændede at tage Roberts værker, sætte dem i ramme og give dem et mere kunstnerisk udtryk, end hvad du ser på de sociale medier. Jeg vil gerne være med til at vise, til vores fælles Vesterbrogensere og byens besøgende, hvad Vesterbro egentlig har oplevet i løbet af årene – der er jo sket meget må man sige, og det er jo det at Roberts har opnået at fange med sine billeder”.

Udstilling ‘Vesterbros Gader’ er en åben bog, der viser hvad er bag facaden; hvad du måske ikke ser til dagligt eller hvad måske blot er blevet et glemt i dagligdagen trummerum.

Åbningsfesten.
Hvornår: 4-18 September 2020
Hvor: Monday Studio. Matthæusgade 21, 1666 kbh v.
Åbningsfest: 4 september 2020 kl 17-22

Links:
Facebook event: www.facebook.com/events/586301808727788
Hjemmesiden: www.artmonday.net/events