Statens Kunstfond har netop udpeget regionale spillesteder for perioden 2021-2024, der skal sikre udviklingen af den rytmiske musik. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Der er netop blevet udpeget nye regionale spillesteder. I København er spillestederne VEGA og ALICE blevet genudpeget som regionale spillesteder.

I alt har Statens Kunstfond udpeget 19 regionale spillesteder, og to af dem ligger altså i hovedstaden. Det glæder Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å): ”København er på mange måder et kulturelt epicenter, og ikke mindst spillestederne i hovedstaden udgør en stor og vigtig rolle. Vi har en fantastisk mangfoldig musikscene, og det er en gave til byens borgere og gæster,” siger hun og uddyber: ”Som kultur- og fritidsborgmester glæder det mig, når musikscenerne i hovedstaden opnår status som regionale spillesteder. På den måde kan musikken fortsætte med at udfordre og udvikle – både sig selv og sit publikum.”

Regionale spillesteder udpeges for fire år ad gangen på baggrund af spillestedets strategi og en ansøgning til Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik. Det er en forudsætning, at spillestedet modtager et substantielt kommunalt tilskud til musikdriften.

Fakta.
– De regionale spillesteder har til formål at formidle, præsentere, profilere og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, nationalt og internationalt. Der er fokus på kvalitet, mangfoldighed og fornyelse.
– Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus indstillede på et møde den 19. december 2019 fire steder som kommende regionale spillesteder. Det drejede sig om ALICE, VEGA, Jazzhouse Montmartre og Loppen.
– Spillestederne VEGA og ALICE er netop blevet genudpeget som regionale spillesteder. .
– Med udpegningen følger et årligt statstilskud. VEGA modtager 3.600.000 kr. årligt, mens ALICE modtager 3.000.000 kr. årligt over de kommende fire år.
– VEGA modtager årligt et tilskud fra Københavns Kommune på 2.592.000 kr. ALICE modtager årligt et tilskud fra Københavns Kommune på 2.074.000 kr.