7 ud af 10 i alderen 80-84 år har fået deres første stik i løbet af de sidste to uger. Også vaccination af de 75-79-årige, der sidste uge begyndte at blive inviteret til vaccination, er i god gænge. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse

Foto: ABW

Over de seneste to uger har næsten 153.000 personer fået deres første vaccine mod COVID-19, og over 90.000 har afsluttet deres vaccinationsforløb. Det betyder, at 13,5 procent af befolkningen nu har fået det første stik mod COVID-19, og at 7 procent er færdigvaccineret.

Målgruppe 7, som er personer i aldersgruppen 80-84 år, og 8, som er personer på 75-79 år, kunne begynde på deres vaccination i løbet af de sidste to uger (henholdsvis uge 12 og uge 13), og der har været stor fremgang i vaccinationen af de to grupper.

”Tempoet i vaccinationsindsatsen i Danmark er rigtig højt, og det er takket være en rigtig flot indsats i regionerne og kommunerne. De har fået sat vaccinationen på skinner og får brugt vaccinerne, lige så hurtigt, som de får dem. Derudover vil befolkningen gerne vaccineres, hvilket er rigtig positivt.” siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Over 70 procent af målgruppe 7 har fået første dosis, mens resten af gruppen allerede har booket tid til vaccination eller har modtaget en invitation i e-Boks eller som fysisk brev. For målgruppe 8 har 15 procent begyndt på deres vaccination.

”Vi kan høre, at der er stort pres på bookningssystemerne til vaccination. Det betyder desværre, at der kan være ventetid på at kunne bestille tid til vaccination. Det er rigtig ærgerligt og giver stor frustration blandt de personer, som har modtaget invitationen og nu gerne vil have en vaccination. Man er desværre nødt til at være tålmodig og prøve at booke igen. Jeg kan forsikre om, at alle, der gerne vil vaccineres, vil få mulighed for at blive det”, siger Søren Brostrøm.

Når der bliver åbnet for vaccination af en ny målgruppe, bliver målgruppen delt op i mindre grupper, og heraf bliver den ældste gruppe inviteret først. Det bliver gjort for at sikre et godt flow i både invitationerne og mulighederne for bookning af vaccination. Det betyder dog samtidig, at alle personer i en målgruppe ikke inviteres på én gang. Så selv om der bliver åbnet for vaccination af nye aldersgrupper, kan der godt være lidt ventetid, inden de yngste i gruppen modtager deres invitation til vaccination.

Sundhedsstyrelsen gør løbende status på vaccinationsindsatsen med ugentlige statusrapporter. Denne statusrapport er nummer 12 og beskriver perioden frem til 6. april 2021.

Se statusrapport