Tre unge på henholdsvis 15, 16 og 17 år er blevet kendt skyldige i at have begået 12 gaderøverier ved forskellige s-togstationer. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

De tre unge blev dømt for de 12 gaderøverier, men også for vidnetrusler, for besiddelse af kniv samt ulovlig tvang.

Den 15-årige og den 17-årige straffes begge med fængsel i tre år og seks måneder og skal som tillægsforanstaltning have deres sag behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet. Da de to gerningsmænd er under 18 år, anbringes de på en sikret ungdomsinstitution. Den 16-årige er også kendt skyldig, men afventer strafudmåling.

»Det er nogle rigtig grove røverier, de har begået. Anklagemyndigheden har blandt andet lagt vægt på, at det var skærpende omstændigheder, at gerningsmændene affotograferede de forurettedes sygesikringsbeviser. Det har retten været enig i, og jeg er derfor godt tilfreds med dommen,« siger anklagerfuldmægtig Emil Lykke Gregersen fra Københavns Politis anklagemyndighed.

Det var tilbage i juni, at de tre dømte udførte røverierne, hvor ofrene var andre unge mellem 14 og 18 år. I flere tilfælde fandt røverierne sted ved s-togstationer i Hovedstadsområdet. De tre dømte har alle siddet varetægtsfængslet på sikrede ungdomsinstitutioner siden juli 2020.

Efter dommen, der faldt i går, har den 15-årige og den 17-årige henholdsvis udbedt sig betænkningstid og anket til frifindelse og formildelse.