Den 14. august åbnes dørene til Angela Grams anden soloudstilling ”Transfigured Night” i Gallery Poulsen i Staldgade 32, på Vesterbro.

Foto: Angela Gram

De har arbejdet med Angela Gram i mange år, og hendes fantastiske, komplekse og spændende univers indskriver sig selv i den samme billedfortælling, der skaber selve Gallery Poulsens DNA. Angela Grams malerier kan i første omgang virke mytiske og uvirkelige, men de refererer til og fortolker komplekse spørgsmål fra virkeligheden såvel som inspiration fra myter, litteratur og kunsthistorie. Vi, som beskuere, kan fordybe os i maleriets mange lag og fortabe os i dets æstetiske rødder, samt sætte vores egne omgivelser i perspektiv.

Denne udstilling er en serie af nattescener, hvor mørket fungerer som et romantisk perspektiv til at udforske det naturlige sublime og det uhyggelige og mystiske. Angela Gram er inspireret af naturens uendelige biologiske mangfoldighed, hvor kunstnerens vision kan dykke ned i andre ukendte, overjordiske verdener, der er fredfyldte og skræmmende, fantastiske og alligevel slående virkelige. Kun mellem grænserne for det velkendte og det uklare ligger potentialet for en transformerende oplevelse. De surrealistiske væsener i disse malerier er skabt til at legemliggøre en transfiguration i mørke, som om de er besat af det sublime selv.

Væsenet i titelværket på denne udstilling ”Transfigured Night” inkarnerer på selvsamme måde en oplevelse af det naturlige sublime og repræsenterer et øjeblik af virkelighed, når individet realiserer deres transfiguration fra en oplevelse af at blive fortæret af naturens kræfter.

”Den passion, der er forårsaget af det store og det sublime i naturen, når disse årsager fungerer mest kraftfuldt, er forbløffelse; og forbløffelse er sjælens tilstand, hvor alle dens bevægelser er suspenderet, med en vis grad af rædsel. ” -Edmund Burke.

Angela Gram er i høj grad inspireret af den romantiske æra, hvor det sublime blev søgt i naturen, og dette citat af den romantiske forfatter Edmund Burke udtrykker i ord, hvad Angela udtrykker på sit lærred.
I dagens verden søger mange af os naturen til pause, eskapisme og for ro og på en måde, der kan sammenlignes med, hvordan romantikerne søgte naturen. Som Edmund Burke udtrykker det: Det sublime giver forundring, og dette er sandsynligvis det bedste ord, der beskriver beskuerens møde med Angela Grams malerier – Hendes arbejde er forbløffende! Det giver stof til refleksioner, eftertanke og perspektiv for hver eneste af os.

Bio:
Angela modtog sin BFA fra Rhode Island School of Design og MFA fra New York Academy of Art. Hendes arbejde er blevet vist gennem hele USA og internationalt med Galleri Poulsen i København, Danmark. Hun har udført vægmalerier for American Museum of Natural History, og hendes malerier er solgt til mange private samlinger. Angela er blevet accepteret som kunstner i opholdssted af Terra Foundation for American Art Giverny France og af Eileen Kaminsky. Family Foundation på Mana Contemporary i New Jersey. Hun er blevet vist i magasiner som Juxtapoz, Hi-Fructose og Booooooom.

Foto: Angela Gram
Foto: Angela Gram