Artiklen er sponseret

Har du sat din signatur på din nye lejekontrakt eller måske endda er blevet boligejer, så venter du sikkert i spænding på indflytningsdagen. Det kan være en god idé at planlægge din flytning i god tid. Her kan du få inspirationen til, hvordan du nu får organiseret din flytning.

Flyttemand eller gør-det-selv?
På en eller anden måde skal du have transporteret dine møbler og ting til dit nye sted. Du har heldigvis flere muligheder at vælge imellem, så du kan vælge den bedste løsning for dig.

Vil du gerne selv stå for flytningen? Har du en trailer, kan du vælge selv at køre fra a til b med dine ejendele. Ejer du ikke en trailer, kan du låne en fra en bekendt eller leje en flyttetrailer. Det kan dog være en tidskrævende proces at skulle frem og tilbage gang på gang, især hvis du skal køre langt eller gennem myldretrafik.

Et flyttefirma kan hjælpe dig med at fragte dine ting og står for hele processen med at pakke i f.eks. en varevogn, som kan rumme mange møbler og flyttekasser. Du kan f.eks. kigge efter et flyttefirma københavn. Nogle steder har du også mulighed for at leje en flyttebil, som du selv kan køre. Det kan være en fordel at være ude i god tid, hvis du skal hyre en flyttemand eller -bil, så du er sikker på, at de er ledige på din planlagte flyttedag.

Organisér din nedpakning, og gør det flytbart
Du kan med fordel anskaffe dig praktiske flyttekasser til at organisere dine ting. Hvis du ikke tilfældigt vil pakke ned, kan et godt tip være at inddele flyttekasserne efter rum, så du f.eks. har alle køkkenting i én kasse. Kassen kan du navngive ”køkken” eksempelvis med en sort sprittusch, så du ved, hvad kassen indeholder. Det kan være smart, når du skal til at stille kasserne i dit nye hjem og pakke ud.

Flyttekasser kan du få i forskellige størrelser, og nogle af dem er ekstra hårdføre og dermed gode til at flytte på eksempelvis tunge bøger. Vær dog opmærksom på ikke at pakke alle bøger i én kasse, så den er for tung at bære på.
Har du skrøbelige ting som billeder, glas og vaser, kan bobleplast og evt. avispapir være en god foranstaltning, så det har mindre risiko for at gå i stykker undervejs. Flyttetæpper eller bare dine egne kan du pakke om møbler, som f.eks. skal stilles tæt på hinanden, så de er lidt ekstra beskyttet mod ridser.

Få hjælp af venner og familie
Det kan nogle gange være en stor mundfuld både at skulle pakke ned, transportere tingene og rengøre sin gamle lejlighed. Det kan være, du kan få en hjælpende hånd fra din familie eller nogle gode venner. Det kan få tiden til at gå op i en højere enhed – især hvis der skal køres frem og tilbage med en trailer. Invitér gerne på flyttepizza og øl, når I er færdige.

Meld din flytning
Når du skifter adresse, skal du huske at melde din flytning i folkeregisteret. Derudover er der en række andre steder, som også gerne vil oplyses om din nye adresse. Det kan f.eks. være din bank, læge og tandlæge, arbejdsgiver eller skole, fagforening og lignende.

 

Flyttekasser kan du få i forskellige størrelser, og nogle af dem er ekstra hårdføre og dermed gode til at flytte på eksempelvis tunge bøger. PR-foto