Københavns Kommune afholder et stormøde om hjælp til ukrainske flygtninge onsdag den 9. marts 2022.

Stormøde om hjælp til ukrainske flygtninge afholdes i festsalen på Københavns Rådhus den 9. marts 2022 klokken 17-18:30.

Ved stormødet håber de at samle borgere, virksomheder og frivillige organisationer, der gerne vil samarbejde om at hjælpe og støtte ukrainske flygtninge, der kommer til København.

Begivenhederne i Ukraine har rystet Danmark og resten af verden. Samtidig har Københavns Kommune oplevet en stor og livsbekræftende velvilje til at hjælpe de flygtninge, der forventes at komme til København.

Det er fortsat uvist, hvor mange flygtninge der kommer til Danmark og til København. Og det er endnu ikke afklaret, hvilken hjælp der er behov for, og hvordan man som privatperson bedst kan hjælpe.

Københavns Kommune inviterer derfor til stormøde for københavnere, frivillige organisationer og virksomheder, der ønsker at gøre en indsats for at hjælpe de ukrainere, der måtte komme til København i løbet af den kommende tid.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og beskæftigelses– og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard sætter rammen for stormødet, hvor kommunen, københavnere, frivillige organisationer og virksomheder kan mødes, tale sammen og koordinere hjælpen til de mennesker fra Ukraine, der kommer til Danmark i forbindelse med krigen. Man vil også kunne høre mere om kommunens rolle i hjælpen.