Københavns Kommune opfordrer københavnerne til at finde nye steder at nyde solen. Gåture rundt om søerne vil være ensrettet. Det oplyses i en pressemeddelse

Foto Anne Beth Witte

For at minde københavnere og gæster på sundhedsmyndighedernes anbefalinger sætter Københavns Kommune i weekenden skilte op relevante steder. Det sker på baggrund af dialog med Københavns Politi, som har et ønske om skiltning på steder, hvor københavnerne typisk har tendens til at samle sig i større grupper end ti personer. Derfor vil man i weekenden møde skilte langs søerne i København og særligt omkring Dronning Louises Bro, som er et yndet sted at nyde både weekend og solstråler. Det samme gælder for parker som fx Kongens Have, Amager Strandpark og havneparken på Islands Brygge.

– Vi er i en ekstraordinær og alvorlig situation, og derfor er der brug for, at alle tager ansvar. I denne tid er det op til hver enkelt at sørge for, at antallet af smittede ikke eskalerer, og som kommune har vi også et ansvar for at minde folk om de forholdsregler, sundhedsmyndighederne kommer med. Ved at stå sammen på afstand kan vi forhåbentlig få knækket smittekurven, så vi hurtigere kommer tilbage til dét København, vi kender, siger vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen Jon Pape.

Efter ønske fra Københavns Politi ensrettes fodgængertrafikken rundt om søerne for at mindske smittefaren. For at sikre at anvisningerne bliver fulgt vil kommunens medarbejdere være til stede for at vejlede københavnere, som er ude for at få frisk luft og nyde byen.

København er kendt for sit udendørs liv, og under normale omstændigheder flokkes både herboende og turister på bolværker på Christianshavn, på fortove og bænke på Dronning Louises Bro og i alle byens parker, så snart solen bare titter frem. Men som følge af coronavirus er det nødvendigt at springe besøget på favoritstedet over, fordi smittefaren er for stor, når større grupper af mennesker samles. Det er derfor, at kommunen nu kommer med den klare opfordring forud for, hvad der lader til at blive en solrig weekend:

– København indbyder til at nyde at være udendørs, og det kan være svært at lade være, når solen først er fremme, og foråret begynder at vise sig. Men på grund af smitterisiko er vi nødt til at opfordre til, at københavnerne holder sig væk fra de populære steder. Vi opfordrer til, at alle udviser samfundssind og finder nye steder at nyde byen på egen hånd. København har masser af skjulte perler og gode muligheder for at være udendørs, uden at vi kommer hinanden for nær, siger Jon Pape.

Fodgængertrafikken ensrettes på grusstierne nærmest vandet omkring Peblingesøen og de to Sortedamssøer. Trafikken vil foregå ’med uret’ rundt om alle de regulerede søer.