Artiklen er sponseret

Grøn energi er på mange måder en stor fordel. Derfor kan der være gode grunde til at investere i en ny varmekilde, som belaster miljøet mindre. Det er der flere alternative måder at gøre på, men det er en overvejelse, som man skal gøre op med sig selv, da det godt kan være dyrt i starten. En af de store fordele ved luft til luft varmepumpe er, at der er tale om grøn energi, som ikke belaster omgivelserne med CO2. Varmepumpe luft til luft er en effektiv og energibesparende energi form, som ofte anvendes i sommerhuse og almindelige parcelhuse. Installationsprisen er lav, og der er mulighed for besparelse, når varmepumpen er i gang.

En varmepumpe til opvarmning og nedkøling

Der findes flere forskellige typer luft til luft varmepumper. Det smarte ved denne løsning er, at den udvinder varmen fra luften udendørs, og sender den varme luft ind i huset. Den optager varmeenergien fra udeluften, som kan omdannes til enten varm eller kold luft. Varmepumpe luft til luft kan derfor bruges til både at opvarme og nedkøle ens hjem. Det skal dog nævnes, at den ikke kan varme ens brugsvand op. Hvis man gerne vil have denne funktion, så skal man i stedet gå efter en luft til vand varmepumpe, som via gulvvarme kan opvarme boligen og levere varmt vand.

Et sundt indeklima

Det smarte ved en varmepumpe luft til luft er, at luften kun opvarmes til den ønskede inde temperatur, før den kommer ud i rummet. Det kan være en stor fordel, da man her kan få en markant forbedring af indeklimaet ved installation af luft til luft varmepumpe. Derfor er det mange gode overvejelser, som man skal have for øje, når man overvejer at skifte til en luft til luft varmepumpe. Et godt indeklima er sundt for alle.

Varmepumpe luft til luft er en effektiv og energibesparende energi form, som ofte anvendes i sommerhuse og almindelige parcelhuse. PR-foto