Skattestyrelsen åbnede den 11. marts for årsopgørelsen for 4,8 mio. borgere. Siden da har flere end 1,3 mio. borgere foretaget ændringer eller tilføjelser til de oplysninger, der fremgår af årsopgørelsen.

Det kan være oplysninger om håndværker- og servicefradrag, kørsel eller andet, som Skattestyrelsen ikke automatisk får. Sidste frist for ændringer er den 1. maj. Med under en uge til deadline, minder underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen derfor om, at man bør tjekke sine skatteoplysninger:

– For mange borgere kører årsopgørelsen helt af sig selv. Men nogle ting skal man selv oplyse os om. Det gælder fx kørselsfradrag, håndværker- og servicefradrag samt indtægt og tab ved salg af værdipapirer. Og så er det generelt altid en god idé at tjekke, om vi nu også har de rigtige informationer, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.

Når en borger retter sine oplysninger, bliver der automatisk dannet en ny årsopgørelse. Fører de nye oplysninger til, at borgerne skal have overskydende skat retur, vil beløbet normalt blive sat ind på Nemkonto i løbet af 12 hverdage, medmindre der er gæld til det offentlige.

940.000 har indtastet kørselsfradrag
Kørselsfradraget er det fradrag, flest borgere anvender. Med årsopgørelsen for 2021 er det andet år, hvor kørselsfradraget ikke er fortrykt på årsopgørelsen. Derfor skal man som borger selv oplyse Skattestyrelsen om det antal dage, man har transporteret sig til og fra arbejde. Det er der godt 940.000 borgere, der allerede har gjort, men alligevel er opfordringen fra Jan Møller Mikkelsen klar:

– Det er andet år i træk, man selv skal huske at oplyse os om kørselsfradrag. For de, der endnu ikke har opgjort fradraget, er det en god idé at få set på det nu. Kørselsfradraget kan hurtigt betyde forskellen mellem en restskat og penge retur på kontoen. Derfor er der vigtigt, at man husker at få det med.

Erhvervsdrivende, ægtefæller til erhvervsdrivende og borgere med udlandsforhold m.fl. har frist for ændring af oplysninger 1. juli 2022.

Læs mere på skat.dk/årsopgørelse2021

Kilde. 

Foto: ABW