SENSOMMER PÅ GLYPTOTEKET Sommersolen varmer på tagterrassen, og museumshaven er klædt i gult. Snart fyldes festsalen af de smukkeste klassiske toner, og under palmernes skygge kan du som altid lade tankerne rejse til de middelhavskulturer, som museets kunst stammer fra.

August byder på nye perspektiver på antikke skulpturer og franske mestre, klassiske koncerter, god stemning på tagterrassen og masser af familiehygge i lerværkstedet.

Læs med herunder.

KLASSISK SOMMERfestival Traditionen tro kan du igen glæde dig til klassisk musikfestival i museets smukke festsal.

Oplev nogle af landets dygtigste klassiske musikere mellem antikkens guder og helte. På programmet er bl.a. den danske verdenscellist Andreas Brantelid, Eskær Trioen og Den Danske Strygekvartet.

Allerede på søndag kan du høre tre prisvindende unge musikere dykke ned i Beethovens melodiøse univers. Køb billetter til koncerten den 7. august kl. 12 her.

Koncerterne finder sted hver søndag i august og september kl. 12-13.

SE KONCERTPROGRAMMET HER

GAUGUIN – MESTEREN, MONSTERET OG MYTEN Få nye perspektiver på kunstneren Paul Gauguin, når Danmarks førende Gauguin-ekspert Flemming Friborg udfolder en af den tidlige modernismes mest betydningsfulde og kontroversielle figurer – denne dag med særligt fokus på Gauguins danske forbindelse.

Arrangementet foregår lørdag den 27. august kl. 14-15 og knytter sig til museets mindre temaudstilling, Den lille salon – Paul Gauguin og den danske forbindelse.

KØB BILLETTER HER

PRIDE PÅ GLYPTOTEKET Vær med, når vi fejrer Copenhagen Pride med kulørt stemning på tagterrassen og queerlæsninger af antikkens skulpturer og mytologiske figurer.

Torsdag den 18. august fra kl. 18 inviterer vi til en særlig Pride-udgave af torsdagsbaren på tagterrassen. DJ Amanda Baun mixer alverdens stilarter, og museumscaféen serverer farverige drinks og lækre snacks. Køb billetter her.

Kom også med på søndagsomvisning om de mangfoldige kærlighedsfortællinger, som marmorskulpturerne bærer på. Pride-omvisningerne foregår den 14. og 21. august på dansk kl. 14-15 og på engelsk kl. 12.30-13.30.

SE ALLE ARRANGEMENTER HER

mønstre og monstre – lerværksted Tag familiens yngste med til museets kreative lerværksted!

I værkstedet kan I være sammen om at trykke i ler og klippe mønstre med inspiration fra de mange mærkelige mønstre, groteske monstre, blomster, dyr og muslingeskaller rundt omkring på museets vægge, gulve og lofter.

Åbningstider: tirsdag til søndag kl. 11-15 til 4. september. Entré til Glyptoteket er gratis for børn og unge under 18, og det koster ikke noget at deltage i værkstedet.

LÆS OM LERVÆRKSTEDET HER

Nyd TAGTERRASSEN “Byens muligvis vildeste og mest oversete tagterrasse” (MigogKbh)

Snyd ikke dig selv for en god stund på toppen af museet. Til og med 28. august serverer museumscaféen kølige drikke og salte og søde snacks på tagterrassen fra kl. 10-16.

Har du endnu ikke oplevet sommerens populære torsdagsbar, kan du nå det lidt endnu. Invitér familie og venner til en skøn sommeraften på tagterrassen, hvor vi serverer drinks og lækker mad med udsigt over København. Hver torsdag i august fra kl. 17.30-20.30. Køb billetter her.

LÆS MERE OM TAGTERRASSEN HER

OMVISNINGER i august I august er der hver søndag omvisninger for voksne, børnefamilier og på engelsk.

På familieomvisningerne skal der tegnes, leges og findes mønstre og fantasidyr. På voksenomvisningerne ser vi nærmere på Carl Jacobsens kærlighed til skulpturer og queer-læsninger af antikkens figurer.

SE ALLE OMVISNINGER HER

GLÆD DIG TIL SEPTEMBER Sæt allerede nu kryds i kalenderen torsdag den 8. september, hvor vi inviterer til Videnskab|Lidenskab – en aften om HEKSE. Her kan du møde historiker og hekseekspert Louise Nyholm Kallestrup og kunstner Rasmus Myrup til en samtale om heksens mytologiske ophav, trolddomsafstraffelser og heksekunst. Køb billetter her.

Glæd dig også til at stå ansigt til ansigt med den romerske jagt- og frugtbarhedsgudinde Diana i en musikalsk performance lecture torsdag den 15. september kl. 19.30. Læs om arrangementet Usynlig arkæologi – Dianakultens mysterier her.

SE ALLE ARRANGEMENTER HER

FØLG OS PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

AKTUELT PÅ GLYPTOTEKET Se hele sommerprogrammet på her: glyptoteket.dk/sommer/

Årskort Brug Glyptoteket som din egen oase. Køb et årskort til dig selv eller som gave her: glyptoteket.dk/aarskort/

Museumsbutikken Find kunstplakater og inspiration til gaver i Glyptotekets webshop, eller kom forbi museumsbutikken i museets åbningstid. Entré er ikke nødvendig.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk