Dette indhold er sponsoreret

Belysning er en af de vigtigste faktorer for, hvordan vi oplever et rum. Med den rette belysning kan vi fremhæve de bedste sider af os selv, og det samme gør sig gældende med vores bolig. Derfor er det vigtigt at have styr på, hvilken type lys der passer til hvilket rum i din bolig. Læs med her og få inspiration til, hvordan du finder det bedste til netop dit hjem.

Energieffektive løsninger
Først og fremmest er det i dag ganske essentielt, at man ikke frådser med energien – både af hensyn til klimaet og til pengepungen. Dog findes der energieffektive løsninger, som både har et lavere strømforbrug og en længere levetid end de traditionelle lyskilder. Dermed er der heller ikke behov for at udskifte dem så ofte.

Hvis du ikke føler dig så sikker på energieffektive lyskilder, kan du altid kontakte din lokale elektriker Vesterbro, hvis du bor i hovedstaden. Her kan man desuden få hjælp til alt det elektrikerarbejde, der ligger forud for belysningen.

Brug forskellige typer af lyskilder for et varieret og roligt udtryk
Lyset er med til at sætte stemningen i boligen, og det kan derfor være en god idé at tænke over, hvilket lys man gerne vil have. En eftertragtet lyskilde er naturligt lys, som kan fylde stuen gennem store vinduespartier. Derudover kan en loftslampe være god, hvis man ønsker at sprede lyder udover et helt rum, mens både væg- og standerlampe kan belyse mere lokalt. Det er både med til at skabe en særlig hyggelig stemning, men er også samtidig praktisk til eksempelvis læsning eller hækling. De fleste hjem har belysning af alle slags, da det både skaber variation, giver ro og egner sig til forskellige formål.

Find den perfekte placering til din belysning for at få det optimale udbytte af den
Når man skal finde den perfekte placering til sin belysning, så skal man tage stilling til, hvor meget lys man har brug for. Er det et sted i huset, hvor der typisk er mørkt, så kan det være en god idé at have en lampe med en stærkere lysstyrke. Det kan være en fordel at have flere lamper med forskellige lysstyrker, så man selv kan bestemme, hvor meget lys der skal være.

Når man har fundet ud af, hvilken type belysning man har brug for, så er næste skridt at finde den rigtige placering til den. Dette afhænger dog af flere ting – ikke mindst af lampens type og dens funktion. Skal lampen for eksempel sprede et roligt og behageligt lys ud over hele rummet, så skal den typisk placeres midt i rummet.

Når man skal finde den perfekte placering til sin belysning, så skal man tage stilling til, hvor meget lys man har brug for. Foto: ABW