På mandag står en række coronarestriktioner til at udløbe. Restriktionerne skal ikke forlænges, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv forud for, at partiernes sundhedsordførere mødes onsdag formiddag.

Foto Jesper Thode Larsen, Dit Vesterbro

Det er endnu uvist, hvad der skal ske med de restriktioner, som står til at udløbe mandag den 17. januar. Folketingets sundhedsordførere mødes onsdag formiddag, og det er helt nødvendigt, at det nu bliver meldt ud, at restriktionerne bliver hævet samtidig med, at der bliver lagt en plan for yderligere lempelser hen over de næste måneder. Derudover kæmper Dansk Erhverv for, at det bør være en forudsætning for lempelser, at virksomheder fortsat kan vælge at holde frivilligt lukket og stadig få kompensation, fordi visse brancher vil have svært ved at åbne med så kort varsel.

”Erhvervslivet har svært ved at leve med den uvished, som forløbet omkring restriktioner giver. Tager vi for eksempel kulturlivet, konferencecentrene eller hotellerne, så aner de ikke, om man kan slå dørene op på mandag eller ej. Det er en urimelig situation at sætte allerede hårdt prøvede virksomheder i. Vi har opfordret til, at restriktionerne blev hævet før tid, da der ikke evidens for, at det er i for eksempel biografer eller på museer, at coronasmitten spredes. Nu står restriktionerne så til at udløbe, og det skal de så også,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Beregninger fra Dansk Erhverv viser, at de nuværende restriktioner berører cirka 50.000 jobs, der repræsenterer en månedlig produktionsværdi på 800 millioner kroner.

Kilde.