​Husk du skal modtage et brev i eBoks eller med post, før du kan booke en tid. De regionale vaccinationscentre gør sig klar til de næste store sendinger af vacciner. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Vaccinationsindsatsen ruller ud over Region Hovedstaden.

7. januar stikkes de sidste beboere og personale på plejehjemmene i Region Hovedstaden – læs mere

Alle hospitaler står klar med vaccinationsklinikker, så de kan modtage den næste prioriterede gruppe, som er sårbare borgere og personer over 65 år, der modtager pleje i eget hjem. Hospitalerne er samtidig i gang med at vaccinere frontpersonalet. Og endelig er de store regionale vaccinationscentre ved at gøre klar til de næste sendinger af vacciner.

“Det går virkelig stærkt, men heldigvis er der rigtig mange, der gerne vil hjælpe og yder en kæmpe indsats, så vi hele tiden kan følge med og udnytte hver eneste vaccine, vi får. Vi har åbnet vaccinationsklinikker på hospitalerne, så vi kan begynde at vaccinere den næste prioriterede gruppe,” fortæller Jonas Egebart, lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital og leder af regionens vaccine task force.

Der er 3.500 tider til vaccination i denne uge – og skulle der opstå ledige tider, så vil vaccinationerne naturligvis blive brugt til vaccinere personale i målgruppen.

“Det vigtigste er, at der ikke går en dråbe vaccine til spilde,” siger Jonas Egebart.

Vaccinationscentre åbner 13. januar

I løbet af januar ventes nye og store forsyninger af vacciner at lande, og så rykker en del af indsatsen ud til de store regionale vaccinationscentre. De første fire vaccinecentre åbner den 13. januar og den 20. januar følger endnu to centre efter. Åbningstiderne vil i starten være fra 9 -17, men kan udvides til 7 – 22 i takt med der kommer flere vaccineleverancer

Kirstine Vestergård Nielsen, vicedirektør i Akutberedskabet understreger, at det er en stor rekrutteringsopgave – der skal bruges mange kvalificerede folk på posterne.

“Vi glæder os til at komme i gang med vaccineopgaven, og vi arbejder på højtryk med rekruttering af ledere og medarbejdere til vaccinecentrene. Heldigvis er der også mange, der ønsker at bidrage til den vigtige opgave at vaccinere den danske befolkning, og vi har allerede fået nogle virkelig dygtige folk med på holdet. Samtidig arbejder vi med den praktiske opbygning og indretning af vaccinecentrene, så de står klar til at tage imod de første borgere i Region Hovedstaden den 13. januar.”

Du får besked – du skal ikke ringe

Både hospitaler og praktiserende læger bliver i disse dage ringet ned af borgere og pårørende, der gerne vil vaccineres. De risikerer at blokere for opkald om alvorlig sygdom, så hold øje med post fra Statens Serum Institut. Du kan IKKE booke en tid, før du er indkaldt. Alle skal nok blive indkaldt efter den prioriterede liste fra Sundhedsstyrelsen – se listen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Fakta – vaccinationscentre
Ballerup COVID-19 vaccinationscenter

Baltorpvej 20 A, Ballerup

Åbningstid: Kl. 9 – 17

Bella Center COVID-19 vaccinationscenter

Center Boulevard 5, København S

Åbningstid: Kl. 9 – 17

Bornholm COVID-19 vaccinationscenter

Ullasvej 39 C, Rønne

Åbningstid: Kl. 9 – 17

Øksnehallen COVID-19 vaccinationscenter

Halmtorvet 11, København V

Åbningstid: Kl. 9 – 17

Hillerød COVID-19 vaccinationcenter

Østergade 8, Hillerød

OBS: åbner den 20. januar 2021

Ishøj COVID-19 vaccinationscenter

Vejledalen 17, Ishøj

OBS: åbner den 20. januar 2021