Hvis du har rejst med tog indenfor de seneste måneder, ved du, at der har været krav om pladsbillet til alle rejser med InterCity-, InterCityLyn- og regionaltog (herunder Øresundstog). Det oplyser DBS i en pressemeddelse

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Som følge af de nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om at bruge mundbind i den kollektive trafik ophæver DSB pladskravet fra i dag onsdag den 5. august. Derfor behøver du ikke længere en pladsbillet til rejser med InterCity- og InterCityLyn- samt regionaltog.

De takker for jeres forståelse og tålmodighed de seneste måneder – i en tid, der har krævet nye og uvante tiltag for os alle. De opfordrer fortsat til at passe på hinanden på rejsen ved at vise hensyn og følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

+ Se de nye retningslinjer dsb.dk/coronavirus

Pladsbilletter til InterCity- og InterCityLyn-tog.
Med det ophævede pladskrav er der igen mulighed for at købe pladsbillet i InterCity- og InterCityLyn-tog til 30 kr. eller en pendlerpladsbillet til 10 kr. Allerede udstedte pladsbilletter til InterCity- og InterCityLyn-tog er fortsat gyldige. Der udstedes ikke længere pladsbilletter til regionaltog.

Rejser med S-tog.
De nye anbefalinger betyder, at du på rejser med S-toget igen kan sidde og stå, som du vil. Med pladspaarejsen.dk kan du fortsat følge med i, hvor mange der er med næste S-tog, før du stiger på.