Alle er inviteret med til den traditionsrige juletræstænding, hvor overborgmesteren og julemanden vil tænde årets juletræ kl. 16.00. På grund af energikrisen vil træet være tændt færre timer end normalt.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Den første søndag i advent tændes juletræet for første gang i år, og alle københavnere er inviteret med.

”Jeg håber at københavnerne vil komme forbi Rådhuspladsen til en hyggelig eftermiddag, hvor vi sammen kickstarter julen og den hyggelige julestemning i vores by. Julemanden kommer selvfølgelig og hjælper mig med at tænde træet – så jeg håber, at rigtig mange børn vil komme forbi og hilse på ham.”
Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester.

Klokken 15.00 kører julemanden og hans nissebørn i optog fra Nyhavn mod Rådhuspladsen ledsaget af Hovedstadens Beredskabs juleoptog. De ankommer kl. 15.45, hvor de vil dele slikposer ud ved juletræet. Københavns Kommunes Skoleorkester synger julen ind med julesange, og klokken 16.00 holder overborgmesteren en tale, hvorefter træet bliver tændt.

På grund af energikrisen bliver der flere steder skruet ned for årets julebelysning i København. Det sker også på Rådhuspladsen, hvor årets juletræ vil lyse op i færre timer end normalt.

”Rigtig mange københavnere og virksomheder i byen diskuterer lige nu, om og hvor meget der skal sættes lys til julen på grund af energikrisen. Det gør vi selvfølgelig også på Rådhuset. For mig har det været vigtigt at holde fast i den mere end 100 år gamle tradition for børnenes skyld, samtidig med at vi viser mådehold og kun lader træet stå tændt i udvalgte timer og med et rimeligt energiforbrug,” siger
Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester.

Juletræet vil være tændt fra d. 27. november til d. 27. december alle dage fra kl. 06.00-09.00 og igen fra 16.00-22.30, dog med undtagelse af fredage og lørdage, hvor tændetiden vil være forlænget til kl. 23.30. Det flugter med Tivolis julebelysning for at skabe sammenhæng mellem de to samlingspunkter i juletiden.

Juletræstændingen vil i perioden forbruge ca. 313,6 kWh for de 700 led-lys. Med de nuværende priser koster det ca. 1.300 kr. Årets juletræ er traditionen tro fra Gribskov og 21 meter højt. Udover de 700 led-lys, vil træet blive pyntet med 100 julehjerter fra Børnenes Kontor.

Program for juletræstændingen d. 27. november
15.00
Julemanden og nissebørnene kører i optog fra Nyhavn mod Rådhuspladsen ledsaget af Hovedstadens Beredskabs juleoptog.

15.45
Julemanden og nissebørnene ankommer til Rådhuspladsen og deler slik ud ved juletræet. Københavns Kommunes Skoleorkester vil optræde med julesange.

16.00
Overborgmesteren holder tale, hvorefter lyset tændes.

Kilde.