Sæt allerede nu kryds i kalenderen 2.-3. september, hvor Nat i Naturen igen løber af stablen med masser af aktiviteter i mørket. Frem til 15. februar kan der søges om tilskud til aktiviteter.

Foto ABW

Stjernekiggeri, bålhygge og overnatning i hængekøje, telt eller shelter. Der er mange muligheder for at opleve naturen om natten. Alligevel har mange danskere aldrig været i naturen om natten. F.eks. viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Friluftsrådet i juni, at 68 procent af danske børn mellem 2 og 15 år aldrig prøvet at sove ude.

Det vil projektet Nat i Naturen gerne ændre på og inviterer derfor igen i år danskerne ud i naturen til en nat fyldt med et væld af lokale aktiviteter den 2.-3. september 2023.

”Nat i Naturen er en enestående mulighed for at få unikke naturoplevelser. Naturen er noget helt særligt om natten, når stjernerne glitrer, uglen tuder og lejrbålet knitrer. Så jeg håber, at rigtig mange vil gribe muligheden for at komme ud i natten og få en storslået naturoplevelse”, siger direktør i Friluftsrådet Winni Grosbøll.

Lav et arrangement
I 2022 deltog omkring 18.000 danskere i Nat i Naturen, og også i år inviteres lokale foreninger til at stå for arrangementer rundt om i hele landet. Arrangementerne kan være store eller små, vare hele natten eller blot et par timer om aftenen. Det vigtige er, at arrangementerne bidrager til at åbne befolkningens øjne for de unikke naturmæssige og menneskelige oplevelser, der ligger gemt i natten.

Find inspiration til natlige aktiviteter her.

Søg tilskud til aktiviteter
For at få endnu flere ud og opleve natten i naturen har Friluftsrådet afsat 2,5 mio. kr. fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til projekter, der skaber friluftsaktiviteter og naturoplevelser for befolkningen, når det er mørkt. Puljen kan søges af almennyttige foreninger og organisationer, og der kan søges om tilskud på mellem 5.000 kr. og 30.000 kr. til lokale aktiviteter. Landsdækkende organisationer kan søge op til 100.000 kr.

Læs mere om puljen her.

Nat i Naturen er et samarbejde mellem Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening, Det danske Spejderkorps, Ungdomsringen og Naturstyrelsen. Læs mere på: natinaturen.dk

Artikel af Friluftsrådet.