Det fortsat høje smittetal i samfundet betyder, at de midlertidige og tidsbegrænsede opholdsforbud i Kødbyen og i Nørrebroparken forlænges. Samtidig bevares de nuværende advarselszoner. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Vesterbro

På grund af de fortsat høje smittetal forlænger Københavns Politi det periodiske opholdsforbud i Kødbyen frem til onsdag den 7. oktober 2020. Opholdsforbuddet omfatter Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne og gælder fra kl. 22 til kl. 02.

Samtidig forlænges det periodiske opholdsforbud i dele af Nørrebroparken, så det gælder i følgende periode:

  • Torsdag den 1. oktober fra kl. 18.00 til fredag den 2. oktober kl. 02.00
  • Fredag den 2. oktober fra kl. 18.00 til lørdag den 3. oktober kl. 02.00
  • Lørdag den 3. oktober fra kl. 18.00 til søndag den 4. oktober kl. 02.00

For den del af Skateparken, der ligger umiddelbart foran Café Friheden, vil opholdsforbuddet være gældende i tidsrummet kl. 22.00 til 02.00 de pågældende dage.

»Smittetallene er desværre stadig høje, og derfor er vi nødt til at holde fast i de midlertidige restriktioner, vi har indført. Vi står i en alvorlig situation med mange syge borgere, og derfor er det nødvendigt, at vi alle tager ansvaret på os, så vi undgår, at folk stimler sammen med risiko for smittespredning. Derfor appellerer jeg til alle om at følge retningslinjerne, droppe festerne og gå hjem, når byens beværtninger og restauranter lukker kl. 22,” siger politidirektør Anne Tønnes.

Københavns Politi vil også i den kommende weekend fastholde den markante og synlige tilstedeværelse i byen.

Advarselszoner

Foruden opholdsforbuddene er der i byen fortsat en række advarselszoner, som er områder, politiet holder ekstra øje med. På listen er Kongens Have, dele af Fælledparken, Islands Brygge, Dronning Louises Bro, området ved Sandkaj og Göteborg Plads, Vestergade og en del af Gothersgade, hvor der ligger mange beværtninger, og hvor mange mennesker ofte færdes i aften- og nattetimerne.

Se alle zonerne her.