Projektet åbnede lige inden lock-down i marts, nu er de klar igen. Tirsdag d. 22 september kl. 15-18 bliver kontoret bemandet igen. Derefter vil der være åbent tirsdag og torsdag 15-18.00 på OoE Vesterbrogade 101,kld. 1620 Kbh. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Office of Emergency.

Åbningen d. 29 februar 2020 med musiker Jakob Appelros Sjölander og initiativtager Signe Vad (pressefoto)

Tirs. og tors. kan man dumpe ind og snakke om håb og bekymring for biosfærens og vores fælles fremtid. DENNE SAMTALE ER VIGTIG fordi vi tror på, at jo tydeligere vi italesætter de problemer vi står overfor, jo sværere bliver det at fortsætte med business as usual.

Planer for fremtiden
Fra uge 40 kan man se video-værket ‘Vox Pythia’ af Nanna Gro Henningsen og i oktober vises også ‘Hvem Spiste af Solen’, af Signe Vad. Begge værker er projekterede taler til tiden. OoE og tSoC er også igang med at opbygge en alternativ udstillingsplatform ‘Pythias Stemmer’ forbundet til kontoret på Vesterbrogade og vi er igang med vores OoE-samarbejdspartnere Skup Palet i Göteborg at udvikle et nordisk netværk. Alt dette kommer der mere information om senere på året.

Hvorfor
Vi i OoE anser det for ALARMERENDE nødvendigt at indse, at vi med vores livsform i vest-verden lige nu ødelægger andres livsbetingelser, både planter, dyr og mennesker rundt om på kloden; og er ved at ødelægge hele økosystemet og fremtiden for os alle…. kan vi virkelig leve med det?

Vi tror på at vi kan snakke os sammen, at vi via samtale, kan genfinde opbyggelig fællesskabstænkning og rense ud i kapitalismens mistænkeliggørende, konkurrencementalitet: at vi sammen kan udvikle nye måder at tænke samfund, samliv(også med al andet liv) og bæredygtigt livs produktion.

Menneskenes nuværende globale system fortærer den blå/grønne planet og den unikke livsformer. Derfor skal vi handle, vi skal til at stå sammen og arbejde sammen om at finde nye fællesskabsformer. Jo stærkere vi står sammen, jo bedre rustede vil vi være til at ændre vores livsstil og til at håndtere de udfordringer som vil komme… uden at begynde at bekrige hinanden og fortærer hvad fortæres kan.

I løbet af det næste år vil OoE, Kbh og OoE/Skup Palet i Göteborg m.fl. udvikle denne samtale og arbejde på forskellige projekter for, sammen med alle de andre gode tiltag derude, være medskabere af forandring.

Læs mere på hjemmesiden her.