Med kig til trækroner og åben himmel og mellem vild natur og togskinner – og stadigvæk midt i byen – finder man et 100 år gammelt væksthus, der har fundet nyt liv i en af BaneGaardens vilde haver. Ind til for få år siden stod væksthuset i Botanisk have, dømt til nedrivning, men reddet i 11. time og herefter restaureret og i år bliver det genopført som BaneGaardens Sommerrestaurant.

Pressefoto BaneGaardens Sommerrestaurant

Omringet af brombærkrat og høje, gamle træer, finder man det gamle væksthus, der er blevet hævet cirka en meter og placeret på en solid stålkonstruktion for at kunne rumme restaurantgæster henover sommeren på BaneGaarden. Både borde, gulv, vinduer, plantekasser og meget mere er genbrug, og alligevel sprudler der af nyt liv med spirende planter langs væksthusets sider og fra starten af maj med spisende gæster.

Økologisk, grønt og grillet
På menukortet finder man syv serveringer for 250 kr., alle retter tilberedt af økologiske råvarer i sæson, og med mulighed for at tilkøbe grillet fisk. De syv serveringer er nemlig grønne med eksempelvis elementer som grillede jordbær, kombu-beurre blanc, beanotto med Hærvej-ost på menuen, og det meste bliver tilberedt på grillen udenfor og serveret ved langborde i det stemningsfulde væksthus. Drikkevarekortet byder på både drinks, hjemmelavede safter, økologisk vin og kolde øl.

Der er plads til ca. 80 gæster i det rummelige væksthus, hvor det strømmer ind med lys på både en grå dag og en solskinsdag, og således forlænges den danske sommersæson. Restauranten har en tidsbegrænset åbningsperiode til og med september, og derfor er der skal man sikre sig en plads i disse måneder, hvis man vil prøve byens nye spisested, der holder åbent onsdag til lørdag aften.