Når restaurant ISSEI slår dørene op på det ikoniske Hotel Radisson på Vesterbro, er det med et helt nyt madkoncept. En fusion mellem det peruvianske og japanske køkken vil byde gæsterne på hidtil nye smagsindtryk.

Den københavnske madscene bliver får en international tilføjelse, når restaurant ISSEI slår dørene op for et helt nyt og rendyrket koncept. ISSEI er en fusion af kulturer og kombinerer det peruvianske smage og råvarer med japanske opskrifter og sammensætninger. Det skaber nye, spændende smagsoplevelser som kan opleves i hjertet af Vesterbro.

På trods af at kombinationen mellem det peruvianske og japanske køkken bliver nyt for københavnerne, så er det dog langt fra et nyt koncept for faktisk stammer historien tilbage fra 1899.

Skibet er ladet med fusion af Japan og Peru
Fusionskøkkenet, med navnet Nikkei, kom til da skibet Sakura Maru rejste fra Japan til Peru i 1899, og medbragte folk der skulle arbejde på sukkerplantagerne. Med om bord havde den japanske besætning medbragt deres favoritopskrifter og ingredienser hjemmefra. Da de medbragte varer slap op begyndte de rejsende efterfølgende at lave samme retter og opskrifter blot med peruvianske råvarer. Dermed opstod Nikkei.

Både det peruvianske og japanske køkken har en forkærlighed for fisk, hvilket betyder, at der hos ISSEI bydes på traditionelle retter som sashimi, hvor peruvianske råvarer – majs, kartofler, lime og chili – tilfører nye smagsvarianter til det traditionelle japanske mad.

Det er det velkendte navn på den københavnske madscene, Christian Paradisi, der tager roret på ISSEI som køkkenchef. For Paradisi er det asiatisk køkken ikke ukendt, da han tidligere var køkkenchef hos UMAMI og den seneste årrække har styret køkkenet hos Café Royal.

“Selvom at København er verdenskendt for en diverse madscene, findes der alligevel en plads i markedet til nye spændende køkkener – Nikkei er absolut et af dem. Maden går godt i spænd med den Nordiske tradition for friske råvarer og en renhed i madoplevelsen. Jeg glæder mig meget til at byde københavnere indenfor til nye smagsoplevelser,” siger Christian Paradisi.

Københavns første skyskraber byder på nyt madkoncept ISSEI kommer til at ligge i en af Københavns mest ikoniske og velkendte bygninger, nemlig Radisson Collection Hotel, Royal – eller for nogle måske bedre kendt som ‘SAS Huset’. Bygningen har siden sin indvielse i 1960 været et hotel med præg af Arne Jacobsens danske design, og var desuden Københavns allerførste skyskraber.

Restaurant ISSEI ligger på gadeniveau med udsigt til Vesterbrogade og bliver en drop-in destination for madglade københavnerne.

“Bygningen danner de perfekte rammer for ISSEI, da den på bedste vis kombinerer modernitet, historie og design i én. Restauranten kommer derfor til at blive en naturlig del af det pulserende storbyliv på Vesterbro,” siger Javier Soler Munoz, F&B Director, Radisson Collection Hotel.

Restaurant ISSEI åbner på Radisson Collection Hotel, Royal Hammerichsgade 1, 1611 København

Link til website