​Op til bededagsferien omlægges trafikken nu omkring drive-in ved Bella Center. Modellen skal i de næste dages testes, og efterfølgende skal det så evalueres om det forbedrer de trafikale udfordringer. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse

Foto ABW

På grund af jævnlige trafikale problemer og nabo-klager omkring hurtigtest-centeret ved Bella Center, har de involverede parter – Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Københavns Politi og Copenhagen Medical besluttet, at det i bededagsferien bliver testet, hvorvidt ny skiltning og ændrede tilkørselsforhold kan lette situationen med generende kødannelser af biler for beboerne i området.

Efter mødet blev det besluttet, at Københavns Kommune sætter ekstra skilte op, så trafikken omlægges og ledes via Center Boulevard og en U-vending ved Arne Jacobsens Allé, så evt. kødannelse sker på Center Boulevard. Løsningen forventes klar i løbet af torsdag, så den kan testes i Bededagsferien, hvor der ventes, at der vil blive pres på hurtig-testcenteret. Desuden har Copenhagen Medical ansat yderligere personale, så der i spidsbelastninger er maksimal bemanding og dermed afvikles flest muligt biler løbende.

Løsning evalueres mandag
“Nu afprøver vi løsningen, som blev aftalt på mødet. Forhåbentlig vil den forbedre situationen de dage, hvor der er pres på, fx op til Bededagsferie og weekender. Vi følger løbende udviklingen og vurderer så, hvorvidt det er en tilstrækkelig indsats. I takt med at samfundet åbner, er der mange, der vil testes. Det skal vi honorere med både stor kapacitet og tilgængelighed, dog uden at det bliver en trafikal gene for beboerne i lokalområdet,” siger Kirstine Vestergård Nielsen, vicedirektør i Akutberedskabet med ansvar for den overordnede testdrift i Region Hovedstaden.

Hos Copenhagen Medical siger direktør Jeppe Handwerk: “Vores døgnåbne drive-in løsning er jo en kæmpe succes for de ca. 50.000 borgere, erhvervsliv og beredskab, der benytter det hver uge og det er vigtigt for mig at understrege, at der også er rigtig mange lokale beboere, der giver udtryk for, at de er glade for at have et testcenter så tæt på, siger han og fortsætter:

“Men selvfølgelig skal vi tage de hensyn, vi kan og jeg vil appellere til brugerne af centeret til at opføre sig ordenligt – lukke deres vinduer, hvis de hører musik, lade være med at lave hjulspin og så videre. Vi ved, at vi vil teste færre og færre som ugerne går, fordi folk bliver vaccineret. Men nu ser vi om den nye løsning kan afbøde nogle af problemerne og så evaluerer vi på det,” siger han.

Parterne holder igen møde mandag den 3. maj. Herefter bliver der taget beslutning om den videre plan for testcenteret.