Københavns Kommune har netop åbnet for ansøgninger til en pulje, der skal få det københavnske erhvervs- og kulturliv til at blomstre i julen. 

Foto: Jesper Thode Larsen, Dit Vesterbro

Selvom tankerne for mange lige nu er på sommer og ferie, så åbner Københavns Kommune i dag op for en særlig julepulje på 1. mio. kr. Puljen skal støtte aktiviteter, der er forbundet med visionen om at gøre København til europæisk julehovedstad 2021, og dermed gøre hovedstaden til en attraktiv shopping-, kultur-, mad- og oplevelsesdestination i juletiden.

”Julehovedstaden skal vise al den kreativitet som København kan mønstre, når vi arbejder sammen. Det skal tænde lys efter coronamørket, og give byens restauranter, hoteller og butikker en fantastisk folkelig julefest at se frem til. Vi kom tidligere på året med den særlige genopretningspulje, men nu vil vi gerne støtte aktiviteter og initiativer i julemånederne, så vi kan få lige så meget liv i byen, som vi oplever her i sommermånederne”, siger beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Aktiviteterne, der bliver støttet af julepuljen, vil blive understøttet af en større international markedsføringsindsats af København som europæisk julehovedstad. Men lige nu rykker julehovedstaden altså afgørende nærmere med den nye pulje på 1 mio. kroner til at lave juleaktiviteter for.

”Jeg håber at butikker, restauranter, hoteller og kulturinstitutioner vil lægge hovedet i blød og komme med alle deres mest fantastiske ideer til, hvordan vi kan skabe en uforglemmelig julestemning i København. Vi vil gerne skabe en julefest, der giver genklang ud over landets grænser, så vi kan skabe helt unikke og særlige oplevelser, der får flere turister til byen i julemånederne.” – Cecilia Lonning-Skovgaard

Ansøgningsfristen til julepuljen er onsdag d. 1. september 2021.

Beslutning om udmøntning af puljemidlerne vedtages ultimo september og sker i et samarbejde mellem Økonomiforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen samt Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Ansøgningsskema og yderligere oplysning om kriterier for udmøntning af julepuljen kan findes via dette link: Ansøgning om Københavns Kommunes pulje til juleaktiviteter, der støtter byens erhvervs- og kulturliv.

Læs pressemeddelelsen her.