Esben Danielsen tiltræder stillingen som fagdirektør i Kultur- og Fritidsforvaltningen 1. januar 2021. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse
Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Esben Danielsen kommer til Kultur- og Fritidsforvaltningen efter seks år som direktør i Lokale- og Anlægsfonden, som er en udviklingsfond og et nationalt videnscenter specialiseret i faciliteter til kultur, idræt og det aktive udeliv. I Esbens tid i LOA har mødesteder og fællesskaber haft et særligt fokus. Tidligere har Esben været udviklingsdirektør i Roskilde Festival, og i sine unge dage har han, sammen med nogle venner, stiftet det regionale spillested Gimle i Roskilde.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) glæder sig over ansættelsen af en stærk kulturprofil og ser frem til samarbejdet med Esben Danielsen: ”Esben Danielsen kommer med en masse kompetencer, viden og erfaring fra kultur- og fritidslivet, og jeg er overbevist om, at han kan være med til udvikle Københavns kultur- og fritidsliv. Det er enormt positivt med en stærk kulturprofil, for kulturen og det aktive fritidsliv har stor betydning for københavnernes levede liv og for byen som helhed. Jeg glæder mig til samarbejdet,” siger hun.

Esben Danielsen ser frem til de nye udfordringer i Københavns Kommune: ”Jeg glæder mig til at kunne være en del af det stærke hold, der understøtter et forrygende Københavnsk kulturliv. Københavns kultur- og fritidsliv har den største mængde af nuancer, muligheder og udfordringer i hele landet. Jeg glæder mig til at spille ind med det, jeg har samlet sammen af viden og erfaring,” siger han.

Borgerrepræsentationen godkendte torsdag den 19. november ansættelsen af Esben Danielsen som ny fagdirektør i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Esben er 48 år og bor i Roskilde med sin kone Frida og børnene Astrid, Klara og Karl. Han har let til smil, hader at tabe i sport og spiller gerne rockmusik på klaver og orgel.