I alt ni mænd i alderen 25-62 år er sigtet i sagen – enten for flere tilfælde af indbrud og tyveri eller for hæleri ved at have bestilt tyverierne for at kunne sælge tyvekosterne videre. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

Særlig Efterforskning Øst, der hører under Københavns Politi, slog i formiddag til og anholdt de ni mænd på ni forskellige adresser i København og på Københavns Vestegn. Fem af de anholdte er sigtet for siden december 2020 at have stjålet hårde hvidevarer, byggematerialer og værktøj til en samlet værdi af cirka 850.000 kroner. De øvrige fire er sigtet for hæleri – det er politiets opfattelse, at de har bestilt tyverierne med henblik på at aftage de stjålne genstande.

»Der er tale om organiserede tyverier, hvor man på natlige tyvetogter har hentet ”bestillingsvarer” på byggepladser og i nyopførte bygninger,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst.

Anholdelserne sker på baggrund af en længerevarende efterforskning som led i Særlig Efterforskning Østs fokus på bekæmpelse af organiseret berigelseskriminalitet.

»I denne sag har vi gravet spadestikket dybere for at få hælerleddet med. Hælerne er jo hele forudsætningen for, at tyverierne bliver begået, og efterforskningen har efter vores opfattelse klarlagt, at hælerne var fuldstændig klar over, hvad der foregik, « siger Torben Henriksen.

Efterforskningen fortsætter, og politiet kan ikke udelukke, at sigtelserne mod de ni mænd vil blive udvidet, eller at der vil ske yderligere anholdelser af medvirkende gerningsmænd til tyverierne og af hælere.

I forbindelse med ransagningerne har Københavns Politi beslaglagt en større mængde koster. Politiet vil i den kommende tid kontakte forurettede i sager om indbrud eller tyveri, hvis der er en formodning om, at det er deres stjålne genstande, der nu er fundet.

På en af adresserne, hos en 39-årig mand i Rødovre, blev der desuden fundet en pistol.

Tre af de anholdte, der er sigtet for tyverierne, samt manden der blev fundet i besiddelse af en pistol vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 3. februar i Retten i Glostrup, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.