Torsdag den 14. november kan du møde Center for Diabetes på fire apoteker. Kig forbi og find ud af, om du er i risiko for at få diabetes.

Kender du Center for Diabetes? Hvis ikke, så er der rig mulighed for at komme til det på Verdens Diabetesdag, der finder sted hvert år den 14. november. Til hverdag har Center for Diabetes hjemme på Vesterbrogade 121, men torsdag den 14. november går turen til fire apoteker rundt omkring i København.

Mellem kl. 10 og 14 kan du møde Center for Diabetes på hhv. Apotek Hamlet på Nørrebro, Husum Bypark Apotek i Brønshøj, Sønderbro Apotek på Amager samt Hovedbanens Apotek på Københavns Hovedbanegård.

De fire steder kan du bl.a. møde fysioterapeuter, diætister og sygeplejersker fra Center for Diabetes. De kan bl.a. svare på dine spørgsmål om type 2-diabetes og fortælle om centrets tilbud. Du kan også tage en test, der viser, om du er i risiko for at få type 2-diabetes.

– De seneste år har vi været ude i byen på Verdens Diabetesdag, og der har vi mødt rigtig mange københavnere, som kunne have gavn af at gå i Center for Diabetes – eller som kendte nogen, der kunne. Det håber vi også at gøre i år, og vi glæder os til at besøge de fire apoteker, siger centerchef Charlotte Glümer fra Center for Diabetes.

Stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester Klaus Mygind (SF) glæder sig også over, at Center for Diabetes markerer Verdens Diabetesdag ved at rykke ud i byen. – I Københavns Kommune sætter vi diabetes højt på dagsorden. Det gør vi, når det er Verdens Diabetesdag. Og det gør vi til hverdag, når vi på Center for Diabetes tager imod københavnere med type 2-diabetes og hjælper dem til et bedre liv med sundere vaner, siger Klaus Mygind.

Hvad er Center for Diabetes?
Center for Diabetes er et gratis tilbud til dig, der har type 2-diabetes og bor i Københavns Kommune. I centret kan du få støtte til at tackle hverdagen med type 2-diabetes. Et forløb i centret kan fx bestå af holdaktiviteter som fysisk træning, undervisning og madlavning, men også af individuelle samtaler om dit liv med type 2-diabetes.

Center for Diabetes åbnede på Vesterbro i 2016 og har siden taget imod mere end 1000 københavnere med type 2-diabetes om året. Sidste efterår blevet det besluttet at gå videre med planerne om at opføre et nyt hus til Center for Diabetes. Det nye center skal ligge på Møllegade på Nørrebro og skal årligt kunne tage imod op til 2000 københavnere med type 2-diabetes.