Dit barn kan holde betalingsfri orlov fra sin vuggestue, børnehave eller dagpleje i en periode indtil den 10., 24. eller 31. maj 2020. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Hvis du i en periode har mulighed for at passe dit barn hjemme, kan du søge om midlertidig orlov eller forlænge din nuværende orlov. Dit barn vil være garanteret plads i samme institution og samme børnegruppe, når han eller hun vender tilbage. Du skal ikke betale for institutionspladsen, mens dit barn har orlov.

Du kan søge om orlov og dermed fritagelse for betaling frem til og med 10. maj, 24. maj eller til og med 31. maj 2020. Hvis du allerede har søgt om orlov, kan du forlænge orloven. Fritagelsen for betaling gælder ikke for private pasningsordninger, fx private passere og private dagplejere. Hvis du allerede har modtaget en opkrævning for den periode, hvor du ønsker at holde orlov, skal du blot betale den. Orlovsperioden vil efterfølgende blive fratrukket prisen på fremtidige opkrævninger.

Hvad skal du gøre for at søge om orlov?
For at søge om midlertidig orlov eller forlænge din nuværende orlov, skal du sende en sikker mail til Pladsanvisningen via linket nedenfor. Du skal oplyse navnet på dit barn/børn, navnet på din institution og hvilken periode, du ansøger for. Du skal angive startdatoen for orloven og en slutdato, som kan være enten frem til og med 10. maj, 24. maj eller 31. maj 2020.

Din ansøgning om orlov er bindende. Der er ikke mulighed for at fortryde inden for den periode, hvor du har søgt om orlov for dit barn.

Når Pladsanvisningen har registreret din tilmelding, modtager du et brev i din e-Boks. De får rigtig mange henvendelser, og du kan derfor ikke forvente svar samme dag, som du ansøger.