LEFT HAND PATH – NY METALBAR ÅBNER I KBH – og er indtil videre Danmarks eneste metalbar med fokus på den helt hårde metal København er Danmarks hovedstad, og den største by i Skandinavien med en befolkning på 1,5 millioner mennesker. Det er derfor noget af et mysterium, at denne fantastiske metropol der blev etableret for 855 år siden, og ofte nævnt som Nordens hovedstad, ikke har en egentlig rendyrket metalbar, der udelukkende fokuserer på de ekstreme metalgenrer. Dette ændrer sig nu, hvor Left Hand Path åbner på Vesterbrogade 45, sttv, hvor Warberg Comedy Club tidligere havde til huse.

Idéen til LEFT HAND PATH er skabt af rent hjerteblod og en gammel drøm af musikselskabsdirektør, metalmusiker og metalhead Michael H. Andersen og hans team. I 2022 fejrer Michael sit 30-års jubilæum i musikbranchen, siden han udgav sit første metalfanzine Emanzipation ‘zine tilbage i foråret 1992.

LEFT HAND PATH vil have fokus på de mere hårde og ekstreme metal genrer som death metal, black metal, doom metal, thrash og den beskidte del af heavy metal. Og dekoreret med specielle genstande fra de sidste 30 år – som sjældne demobånd, 7″ep’er, plakater og flyers fra undergrundsmetalscenen. Det vil være stedet for metal releasefester, pre- og afterparties, og et generelt samlingspunkt for et publikum, der savner muligheden og stedet at hænge ud for at nyde metallens ekstreme genrer og livsstil.

Michael Hvolgaard Andersen udtaler: ”Endelig får København sin egen rendyrkede metalbar. Et fremtidigt hjem for folk med en dedikeret kærlighed og interesse for ekstrem metal. Dette er endnu en drøm, der går i opfyldelse – og kun mulig, fordi jeg valgte at følge ”the left hand path” for tre årtier siden”.

Morten Varano, der udover at drive Rust, Whammy Bar m.fl. – og også har redesignet og været med til at ombygge Hotel Cecil, Gimle, Zeppelin Rock Bar m.fl., er med til at designe og bygge LEFT HAND PATH med retningslinjer fra Eske Jeppesen, bestyrer af Zeppelin Rock Bar, og Michael for at fange den rigtige metalånd.

“At få muligheden for at designe Københavns nye metalbar er en enestående mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Det er jo ikke hver dag at man får lov til at give sig take på en musikstil med  så stærke visuelle elementer og det har jeg prøvet at udarbejde med min store fascination af lamper og lys, Det har resulteret i en bar der netop tager udgangspunkt i et designmæssigt clash mellem lys og mørke!”, tilføjer Morten Varano – der også før har været med til ombygning/re-design af Zeppelin Rock Bar, som står bag Left Hand Path.

Og netop Zeppelin Rock Bar er da også hvor Left Hand Path har til huse – man går nemlig ind på Zeppelin Rock Bar og  til venstre (“Left Hand Path”), hvorefter man så kan gå ned i Left Hand Paths særskilte lokaler. Left Hand Path kan derfor betegnes som Zeppelin Rock Bars onde lillebror med sin helt egen musikalske og stemningsmæssige profil.

”The Left Hand Path” er en livsstil for Michael og mange af hans nære ligesindede kolleger, venner og forretningspartnere. Mange tager ofte fejl pga. den sataniske mening af ordene, men her handler LEFT HAND PATH om at have valgt en anden livsstil end normalen, skille sig ud fra mængden og stole på sine egne idealer og vej i livet. LEFT HAND PATH er også titlen på det ikoniske debutalbum fra de svenske death metal legender, Entombed, og dette understreger kun yderligere, at dette er det perfekte navn til Københavns nye metalbar.

Menukortet på LEFT HAND PATH vil også byde på et særligt udvalg af drinks, shots, mikrobryg til at tilfredsstille metalhoveder fra hele verden. Baren har startet et samarbejde med bryggeriet Dry and Bitter for at skabe vores en helt speciel “Left Hand Path IPA”.

Det forventes at LEFT HAND PATH vil få et lokalt stampublikum såvel som at blive et sted metalhoveder langvejs fra, både fra ind- og udland, vil besøge når de er i København. Og lige nu, hvor alle restriktioner er væk, er LEFT HAND PATH et absolut must at besøge for ethvert metalhead her i det nye år.

Fredag ​​d. 11. marts fra kl. 15 finder den officielle LEFT HAND PATH åbning sted – med masser af sort stemning og lidt gratis alkoholiske smagsprøver i tide og utide.

Logoet til LEFT HAND PATH er skabt af en af metalscenens kendteste logotegnere – Christophe Szpajdel (Emperor, Arcturus, Borknagar osv.).