Når Art Week Copenhagen kører i første weekend af oktober, inviteres kunstelskere på Vesterbro med på Art Tours. Her kan publikum tage med ind i kunstneratelier. Turene vil desuden komme forbi de interessante kunststeder, som giver bydelen sit særpræg.

Rose Eken har sit atelier i en baggård på Gasværksvej, hvor hun skaber sine kendte keramik værk. Når Art Week inviterer til tour på Vesterbro, er publikum blandt andet inviteret ind i Rose Ekens atelier. Her vil de have muligheden til at se hvordan en anerkendt kunstner arbejder, få indblik i hendes tanker, proces og få mulighed til at stille spørgsmål.

Festival Producent Rie Hougaard Landgreen siger at: «Art tours på tværs af byen har altid været en kerne for Art Week. Vi går op i at samle de forskellige kunstscener, fra eksperimenterende til de store og også internationalt anerkendte. Vi har derfor organiseret syv ture rundt om i byen, både for vandrefødder og cykel».

Under kunstfestivalen arrangerer Art Week to art tours på Vesterbro, en til fods og en cykeltur. Cykelturen vil tage publikum gennem anderledes udstillingssteder, som køkkenforhandleren Nicolaj Bo og kunstbutikken Ekely, og ender med besøg i Rose Ekens atelier.

Art Week inviterer også københavnere og byens gæster til gallerivandring i Kødbyen, hvor gallerierne ligger væg til væg med natklubber, cykelhandlere og restauranter. Dette livlige hjørne af galleriscenen er et centralt vindue ind i hvad der rører sig præcis nu i dansk og udenlandsk kunst. Desuden har en af Art Weeks samarbejdspartnere, Art Hub, udfolder kunsten i Kødbyen hvor forskellige forretninger bliver gjort til udstillingssteder i samarbejde med kunstnere.

Art Week er mere end atelierbesøg, i år er omkring 60 udstillingssteder med og hvis man bevæger sig lidt udenfor Vesterbro, kan man i Bakkehuset på Frederiksberg opleve Anja C. Andersen i samtale med Kathrine Ærtebjerg om Krydsfeltet mellem kunst og videnskab. Eller opleve Superflex på Nils Stærk i et autoværksted i NV. Man må heller ikke gå glip af Art Bar extravaganza på Nikolaj Kunsthal. Hvis man vover sig længere væk, er Kunstugen for første gang i Malmö så programmet folder hele hovedstadsområdet ud, fra Louisiana i nord, Arken i syd og Malmø Kunsthall i øst.

Art Weeks program er også temamæssigt vidtstrakt – fra kunstteoretiske debatter på SMK og Glyptoteket til en art performances hvor der koges æg på intuition.

Oplev kunsten på tværs af byen, både i byrummet og på gallerierne og mød kunstnerne på deres egen hjemmebane i deres atelier.

Fakta

Københavns Kunstuge, Art Week, kører i 2021 i sidste uge af september og første weekend af oktober. 28. september til 3. oktober.

Art Week har kørt i København siden 2013, eneste undtagelse var 2020, på grund af pandemien.

Art Week organiseres af den erhvervsdrivende fond Kunsten Media, som også kører det gratis webkunstmagasin Kunsten.nu

Se mere på www.artweek.nu

Billetter til gåture og cykelture kan købes her og koster mellem 75 og 95Kr https://artweek.nu/2021/09/14/art-tours/

 

 

Grafik: Art Week