For 125 år siden blev Glyptoteket indviet. På Kulturnatten fejres Carl Jacobsens vision om at bygge et skønhedstempel til glæde for folket.

Foto ABW

Der vil på aftenen være introduktioner til museets detaljerige arkitektur og bryggerens enestående kunstsamling. I museets festsal er der silent disco, hvor du kan opleve guder og helte med et specialkomponeret korværk i ørerne. Værket er inspireret af antikkens hymner skabt af Valby Vokalgruppe.

Børnefamilier og andre nysgerrige sjæle kan gå på jagt i museets arkitektur efter mosaikker, dyr og monstre. Og sidst men ikke mindst kan det ølglade publikum slukke tørsten i Glyptotekets særlige jubilæumsøl udviklet i samarbejde med Carlsberg Laboratorium.

Der vil være mulighed for at spise et lækkert måltid i museets café.

PROGRAM
SKATTEJAGT EFTER MØNSTRE, MONSTRE OG DYR
Kl. 18.00-20.00
Med en ”Glypto-leg” i hånden kan børn og deres voksne gå på opdagelse i Glyptotekets fantasifulde og detaljerige arkitektur, som vrimler med mønstre, monstre, fantasidyr og farver.

SILENT DISCO OG FARVESTRÅLENDE LYS I FESTSALEN
Kl. 20.00-23.30
Oplev museets smukke festsal i farvestrålende lys med et specialkomponeret korværk i ørerne. Værket er skabt af Valby Vokalgruppe specielt til Glyptoteket på baggrund af forskning i antikkens musik.

INTRODUKTIONER TIL MUSEETS SAMLINGER OG ARKITEKTUR
Kl. 18.00-22.30
Hele aftenen kan du opleve Glyptotekets omvisere fortælle om museets unikke arkitektur, som gemmer på overraskende og fantasifulde detaljer overalt. Du kan også blive klogere på Carl Jacobsens enestående samlinger, der tæller verdensklasse kunst fra et tidsspænd på 6.000 år.

PICNIC SERVERER AFTENSMAD, DRINKS OG SNACKS I MUSEUMSCAFÉEN
Kl. 18.00-23.30

I Glyptotekets museumscafé, Picnic, kan børn og voksne spise lækker aftensmad ved langborde indtil kl. 20.30. Derefter bydes der på skønne snacks, drinks og ikke mindst Glyptotekets særlige jubilæumsøl udviklet i samarbejde med Carlsberg Laboratorium.

Adgang til Glyptoteket på aftenen kræver Kulturpas. Du kan købe dit Kulturpas i Glyptotekets museumsbutik eller i alle 7-Eleven-butikker.

Læs mere her.