Efter svære overvejelser har Kulturnatten besluttet at aflyse dette års store kulturaften i København, der skulle have fundet sted den 9. oktober 2020. Det oplyser Kulturnatten i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

Grundet Covid-19, det stigende smittetal i Danmark og de seneste udmeldinger fra myndighederne om håndteringen af dette, anser vi det ikke længere som muligt at kunne afvikle aftenen på forsvarlig vis og i Kulturnattens ånd.

Kulturnatten, som vi kender den gennem de sidste 25 år, med mange tusinde glade gæster i Københavns gader, gratis transport med bus, tog og metro, fuldt blus på alle kulturelle institutioner og et ønske hos gæsterne om at nå så mange steder som muligt, kan ikke lade sig gøre i år, så vi har valgt at gemme krudtet og komme igen i 2021.

Kulturnatten er Københavns største årlige kulturbegivenhed.
I 2018 købte 95.000 gæster et Kulturpas, og op mod 25.000 børn blev taget med i hånden. Vores Megafon-analyser viser ydermere, at mere end 30% af gæsterne besøger mindst fire steder på aftenen. Det vil forhåbentligt igen blive muligt, når Kulturnatten finder næste gang sted den 15. oktober 2021 i København og på Frederiksberg