I den lille brostensbelagte sidegade til Vesterbrogade, nærmere betegnet Brorsonsgade, byder byens nye kunst-showroom alle kulturryttere og andet godtfolk velkommen til en svingom, til tonerne af byens kreatørers mangfoldige skaben.

PR foto: Monday Studio

Til august åbner dørene til Vesterbros nye kreative oase, Monday Studio, der medkunsten som fortegn, præsenterer et unikt univers af kunst, design, kulturoplevelser og kreativt fællesskab og netværk. Det er dog ikke nødvendigt at vente til august med at aflægge visit, for selvom Monday Studio officielt først åbner i august, byder studiet allerede i juli velkommen til et sneak peek i form af sommerens første gruppeudstilling

“expo.1624”.
Udstillingen åbner med et brag fredag d 19 juli kl. 16.24 med øl, vin og en omfattende samling af spændende københavnsk kunst på væggene. Udstillingen kan opleves til og med søndag d. 28. juli.

expo.1624 – et varmt, konceptuelt kunstkram.
Det er en konceptuel gruppeudstilling, og den første af sin slags i Monday Studio. Denne gang er udstillingen en hyldest til ”dem der skaber på papir”. Alle kunstnere har fået til opgave at udarbejde eller udvælge værker på baggrund af tre dogmer; 1. Værket skal være trykt, printet eller tegnet på papir 2. Værket må max. være i str. A3 og 3. Værket må ikke koste mere end 2500 kroner. På den måde vil Monday Studio bidrage til at gøre kunst til folkeeje, og skabe et rum, hvor alle både tør, kan og vil være med.

Nomadisk kulturhacker-duo slår rødder på Vesterbro.
Bag Monday Studio finder vi den københavnske kulturhacker-duo, Jakob Hindhede og Sofie Birkum, der står bag henholdsvis Art Monday og SKABERTRANG. Sammen har de tidligere stået for flere pop-up kunstevents, blandt andet, den 4 dage lange kunstfestival “Salon Monday” der i juni ‘19 løb af stablen i Nordhavnen. Salonen bød på en hybrid af
udstilling, events, workshops og art talks. Nu er tiden blevet til at slå teltpælene i Vesterbrosk jord, og fortsætte den mangfoldige og alsidige tilgang til kunst og kultur – og dermed byde velkommen til Monday Studio i Brorsonsgade.

Monday Studio vil ikke være endnu et galleri.
Med Monday Studio ønsker Sofie og Jakob ikke, at kunsten ‘blot’ skal være sat skue – den skal tages på og opleves i den travle hverdag. Med Monday Studio vil de skabe en oase, et frirum, hvor kreativiteten kan få lov at blomstre, og dermed opstår den særskilte hybrid af et showroom med plads til udstilling, butik, workshops og events, og den intime tegnestue, hvor kreatørers udfoldelser sker, og hvor enhver besøgende kan følge med i de kreative og kunstneriske processer.

I Monday Studio kan kunstelskeren købe et originalt kunstværk, men det er også muligt at finde kunst i en prisklasse, der gør det muligt at give kunst i værts- eller fødselsdagsgave eller skifte sine plakater ud med kunstværker – også på SU. Monday Studio er skabt af folket til folket – og alle er velkommen i Brorsonsgade nr. 8.

Monday Studio, Brorsonsgade 8, 1624 København V. Åbning af udstillingen ’expo.1624’: Fredag d. 19. juli kl. 16.24 (Alle er velkommen og der er fri entré) Udstillingen kan ses frem til søndag d. 28. Juli.

Du kan læse mere på Facebookevent til expo.1624 lige her. Her er den fulde liste over deltagende kunstnere.