Med placering på Enghave Plads, er Kristkirken en del af Vesterbros sprudlende centrum. Her er kirken, som er MED på hvad der sker på Vesterbro. Vesterbro Sogn ønsker med sit arbejde at være til stede i bydelen og møde folk hvor de er – være vævet sammen med vesterbroernes liv.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Kristkirken er i dag en naturlig del af livet på Enghave Plads, hvor de har fokus på børn og unge med bla. godnathistorie, hvor de allerførst spiser sammen og hvor de holder kirken åben, så meget som muligt. De har skumringstime med stilhed, lystænding, musik og ord – og dramaundervisning for børn, kor for voksne og så vores allesammens yndlings: konfirmanderne.

Ja, Kristkirken er for hele Vesterbro, med deres natkirke om torsdagen og de levende gudstjenester om søndagen, og de livlige lørdagsdåb, der trods megen latter og livsglæde aldrig mister karakter af dyb alvor. For her er det yderst vigtigt for dem, at skabe åbne, generøse og venlige relationer til alle, som søger dem og kirkerummet. Den kristendom der praktiseres er karakteriseret af et Gudsbillede, der er bærer de generøse og åbne relationer. Gennem årene har der i menighedsrådene og nu i kirkeudvalget været lagt vægt på, at gøre kirken til et velkendt og trygt sted for især børn og unge.

Præsten, Mette Gramstrup, har det store ansvar for teens, 13-19-årige, i Folkekirken på Vesterbro. Hun har mange konfirmander og gør meget for at sikre, at de i teenageårene oplever, at det at tro på Gud og Kristus ikke udelukker en videnskabelig tilgang til at forstå liv og eksistens. I Kristkirken bliver der altid både lyttet og talt meget om meningen med livet, og de har en holdning til, at når bønnerne i gudstjenesten sluttet med “fra evighed til evighed”, så betyder det, at vi altid kan finde tid til hinanden, tid til samtale og tid til omsorg.

Du kan læse mere om Kristkirken her. Her kan du læse alt om kirken, se deres spændende aktivitetskalender og meget mere.