Den ny bæredygtighedsfestival ”TOMORROW” får støtte fra Københavns Kommunes megaeventpulje. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

TOMORROW er navnet på en ny bæredygtighedsfestival, som skal løbe af stablen i Tunnelfabrikken i Nordhavn til september næste år. Økonomiudvalget i København har netop besluttet at give 5 mio. kr. i tilskud til festivalen fra kommunens megaeventpulje.

Foreningen Bæredygtighedsmødet, som står bag festivalen, har en ambition om at skabe en årlig tilbagevendende begivenhed med et voksende internationalt islæt, hvor alle, der er optaget af den bæredygtige omstilling, kan samles.

”København har et ultraambitiøst mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Den omlægning, som det har krævet, er med til at gøre os til en af verdens grønneste storbyer. Men, hvis vi skal nå helt mål, skal alle gøre en indsats – både os politikere, erhvervslivet og alle københavnere. Derfor er det oplagt, at vi støtter bæredygtighedsfestivalen Tomorrow, hvor vi alle sammen kan blive klogere på, hvordan vi kan leve mere bæredygtighed i hverdagen,” siger overborgmester Lars Weiss (S).

Festival skal få folk til at ændre adfærd
Formidling af naturvidenskabelig viden på en ny og involverende måde er i højsædet hos festivalen, så alle får mulighed for at forstå og træffe mere bæredygtige valg. Festivalens målsætning er at få folk til at ændre adfærd.

”Vi skal fra klimaholdning til klimahandling, og det kan TOMORROW være med til skubbe til. Jeg glæder mig over festivalarrangørens ambitiøse målsætning om at få folk til at ændre adfærd, for det er ikke nok at tale om bæredygtighed og klima. Der skal handles. Med både tænketank, international konference og festival for københavnere og besøgende i alle aldre har jeg store forventninger til festivalen,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Fakta

  • Økonomiudvalget har på sit møde den 8. december besluttet at give Foreningen Bæredygtighedsmødet 5 mio. kr. i tilskud til at afholde bæredygtighedsfestivalen TOMORROW 2021 den 3.- 4. september 2021 i Tunnelfabrikken i Nordhavn.
  • Udover den kommunale støtte forventer festivalen at få støtte fra fonde, virksomhedsbidrag, festivalsponsorer samt indtægter ved billetsalg.
  • TOMORROW er en ny festival med fokus på miljømæssig bæredygtighed og med ændret adfærd som overordnet målsætning.
  • Festivalen i 2021 har fire hovedtemaer: fødevarer, tøjforbrug, boligen og livet i byen, og består af tre dele:
    • Imagine TOMORROW: 48-timers tænke-/handletank med 25 anerkendte videnskabsfolk, humanister, filosoffer, økonomer, kunstnere, CEO’s og meningsdannere fra ind- og udland.
    • TOMORROW Summit: Praktisk og internationalt orienteret konference for virksomheder og organisationer. 400 deltagere.
    • TOMORROW Festival: Festivaldel med debatter, scenesamtaler, musik og visuelt engagerede oplevelser, onsite-undervisning, involverende ’labs’ og innovative showcases. Herudover børneområde og en målsætning om, at halvdelen af deltagerne skal være under 30 år. Op mod 5.000 deltagere.