Efter regeringens udmelding om at lempe anlægsloftet, er København klar til at sætte gang i byggeri for op til 350 mio. kr. Københavns Kommune er klar til at hjælpe erhvervslivet gennem krisen. Det oplyses i en pressemeddelse.

Genopretning af veje. Renovering af legepladser. Etablering af cykelparkering. Modernisering af nedslidte sportsanlæg. Projekterne står i kø med arbejde til entreprenører og håndværkere. Efter at finansministeren torsdag eftermiddag meldte, at regeringen er klar til at suspendere anlægsloftet i resten af 2020, står København nu klar med en lang liste af opgaver til byens erhvervsliv.

De mere end hundrede konkrete arbejdsopgaver skal medvirke til at holde gang i virksomhederne, mens samfundet ligger i dvale under Corona-krisen. “En stor kommune som København bestiller løbende opgaver hos en lang række leverandører. Her har vi fundet opgaver for et meget stort millionbeløb, som vi umiddelbart kan bestille ude på markedet og dermed sikre, at der kommer ordrer i bogen hos en række firmaer”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Anlægsloftet er et loft, som regeringen lægger hen over kommunernes udgifter til bl.a. at bygge skoler, veje, cykelstier, sportshaller mv. Formålet er at kontrollere kommunernes forbrug på anlægsopgaver, så det offentlige ikke suger alt arbejdskraft ud af den private sektor. Men i kølvandet af Corona-krisen er en lang række opgaver forsvundet. Derfor kan kommunen nu træde til og bidrage til aktivitet. “På en mørk baggrund er det her forslag win-win: Vi kan som kommune sende en lang række opgaver ud til virksomhederne og sikre arbejdspladser – og samtidig få ordnet nogle kommunale opgaver, som længe har trængt til at blive løst”, siger overborgmesteren.

Mange af opgaverne vil kunne sættes i gang umiddelbart og en stor del af dem vil kunne gennemføres i 2020. Nogle projekter er større og vil derfor række ind i 2021. Der er tale om opgaver, som har været udskudt til de kommende år pg.a. anlægsloftet. Økonomiudvalget tager på tirsdag stilling til fremrykningen af de mange projekter.