Københavns Kommunes kulturpolitikere opfordrer københavnerne til at støtte kulturlivet, der er hårdt ramt af coronakrisen. Når Danmark og hovedstaden åbner, skal det meget gerne fortsat være med teaterscener, spillesteder, gallerier, fodboldklubber og andre kultur- og fritidsinstitutioner. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Ikke mindst set i lyset af den seneste udmelding fra regeringen om, at forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august i år. Det rammer nemlig i høj grad kulturlivet med dets planlagte festivaler, koncerter og forestillinger. Derfor går Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune nu ud med en klar opfordring til københavnerne: Støt kultur- og fritidslivet i en svær tid. Så er der nemlig en chance for, at det også er der, når byen på et tidspunkt åbner igen.

”Spillesteder, teaterscener, sportsklubber og mange andre vigtige aktører er ekstremt udfordrede i den nuværende situation. Derfor håber jeg meget, københavnerne vil bakke op om deres lokale klub, musikscene, yndlingskunstner eller forfatter. Der er også brug for et kulturliv efter corona,” siger kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å).

Opråbet til københavnerne om at støtte kultur- og fritidsinstitutionerne er en del af en større hjælpepakke, som Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus har vedtaget. Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde glæder sig over, at et samlet Kultur- og Fritidsudvalg har bidraget med input og står bag hjælpepakken til kultur- og fritidslivet.

Fakta: Sådan hjælper du kultur- og fritidslivet.
Køb gavekort til teatret, biografen eller det lokale spillested.
Undlad at refundere dine billetter.
Køb kunst – gerne lokalt produceret.
Brug koncertbilletter, der rækker ud i fremtiden, som gave. Til dig selv eller en, du holder af.
Fasthold medlemskabet i din lokale idræts- eller kunstforening.