Går du en tur i Søndermarkens skønne stier i denne efterårsperiode, kan du komme til at mærke et hurtigt SUS komme forbi dig. Bare rolig, du behøver ikke blive bange – det er blot  Spartas løbehold som er i gang igen med træningen. En klub som er klar til at byde både nye og gamle medlemmer velkommen.

Foto: Jesper Thode Larsen, Dit Vesterbro, Byportalerne.dk

Sparta atletik og løb er en træningsgruppe bestående af sprintere (100-400m), hækkeløbere samt 7- og 10-kæmpere. De bruger som regel Søndermarken i oktober/november, hvor grundtræningen er startet, da de på den årstid har brug for at få noget bakkeløb i benene.

Træningsgruppen har et pænt niveau, da den bla. har Danmarks hurtigste kvinde gennem tiderne på 100m, Astrid Glenner-Frandsen, Dansk rekord holder på 400m hæk Nicolai Hartling samt danske mestre på henholdsvis 400m for mænd, 7-kamp for kvinder, 10-kamp for mænd. Generelt træner atleterne 6 gange per uge og er næsten alle i den danske elite.

De træner selvfølgelig efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer og holder afstand, når vi løber. Er du i tvivl om, hvor og hvornår du kan træne, så følg med på facebookgrupperne for de enkelte hold eller skriv til medlem@sparta.dk. Læs mere på www.sparta.dk eller følg med på klubbens Facebookside her.

Dit Vesterbros redaktør, Jesper Thode Larsen, mødte træner Michael Jørgensen, som stod knivskarpt med stopuret i hånden, mens holdet piskede af sted. Se billederne her. Man bliver næsten helt forpustet