December måned er lige rundt om hjørnet, og i den forbindelse inviterer Settlementet til Vesterbros hyggeligste og mest rummelige julefest d. 7 december!

Til dette års bæredygtige julemarked sættes en tyk streg under rummelighed med alt hvad julehjertet begærer af hygge, sang, besøg af julemand, workshops og meget mere!

En rummelig jul med plads til forskellighed.
Jul I Saxogade er ikke blot et hvilket som helst julemarked. Der vil som vanen tro være fokus på det unikke fællesskab som der eksisterer i og omkring Saxogade. ”Julen rammer på mange måder ind i de værdier vi repræsenterer her i Saxogade. Hos os er der plads til alle og vi ved, at uanset hvem man er, så kan man bidrage med noget helt unikt! Det mener vi, er kernen ved julen og det skal selvfølgelig markeres.” udtaler Anja Kure, Forretningsudvikler og leder af Saxogade.

Et julemarked udover det sædvanlige.
Sidste Saxogadefest var et hit på Vesterbro, der tiltrak tusindvis af gæster til samba-dans, koncerter, loppemarked og meget mere. Til dette års ”Jul i Saxogade” skal succesen gentages med aktiviteter for både voksne og børn. Til både store og små vil der være bæredygtig juleworkshops, hvor der kan klippe-klistres og meget mere. Dertil kommer både julemand og julekone med slik ud til alle børn, samtidigt med at man
vil kunne høre julehistorier i Saxogades helt egen julestue.

I år kan man erhverve sig flotte danske Nordmannsgran-træer som er bæredygtige og helt usprøjtede. Træerne kommer i potter, så man kan lade dem leve videre på altanen eller genplante dem, når juletiden er slut.

Bliver man sulten undervejs, kan man sætte tænderne i en lækker økologisk flæskestegssandwich fra Café Sonja, som også laver en fantastisk vegansk sandwich.

Støt op om lokallivet i Saxogade og find årets julegave.
Skal man finde dette års julegave, er det oplagt at gå på jagt i de 30 boder, man kan finde til dette års Jul i Saxogade. I boderne vil man kunne finde alt fra lokal honning fra ByBi, bæredygtig hudpleje fra Ecooking.dk, lækkert strik og spændende børnebøger fra Gyldendal.

”Vi stiller med 8 af vores egne boder i år. De resterende 22 er nøje udvalgt ud fra Saxogades principper om bæredygtighed og mangfoldighed. Der er i udvælgelsen af de eksterne boder også sørget for, at vi har noget for enhver smag. Vi håber, at vores gæster vil støtte om op Saxogade og dens mange initiativer, og vi kan garantere, at man finder årets julegaver eller måske mandelgaven?” fortæller Aja Bierring Kristoffersen, Daglig leder i Gang i Gaden.

De 4 hurtige om Jul i Saxogade 2019:
1. Årets hyggeligste begivenhed for hele familien
2. Dato: 7. december 2019 – Tid: 12:00 – 16:00
3. Vesterbros (måske) bedste flæskestegssandwich, den lækreste gløgg og dampende
hjemmebrygget kakao
4. Facebook begivenhed: https://www.facebook.com/events/550774525493456/

Program for dagen (med forbehold for ændringer):
12.00 – Julefesten åbner ved julemanden med stor klokke og musik
12.00 – Boderne åbner
12.00-16.00 – Rumlighedsworkshop, hvor vi arbejder med forståelsen af at være Vesterbroer
12.00-14.30 – Juleworkshop
13.00 – Julemand og julekone deler slik ud til børnene
13.30 – Julehistorier i julestuen
13.30 – Grille skumfiduser
14.00 – Julekor synger. Afsluttes med fællessang.
16.00 – Julemarkedet lukker