Internationale borgere i Greater Copenhagen bliver igen i år budt velkommen med et stort arrangement – denne gang i et virtuelt format. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Foto; Jesper Thode Larsen, Dit Vesterbro

Nye, internationale borgeres første møde med Danmark og danskerne skal være hjertevarmt, og så skal det tydeliggøre, hvor man kan få hjælp og vejledning til alt det praktiske, og hvor man kan finde inspiration til et spændende og aktivt hverdagsliv. Sådan siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde forud for dette års International Citizen Days – Danmarks største event for internationale borgere.

International Citizen Day er blevet til ’International Citizen Days – goes virtual’ – en digital event, som strækker sig over flere dage.
”En god begyndelse på en tilværelse i et andet land starter med en varm velkomst. Det kan være svært at begå sig i et fremmed land, hvis man ikke ved, hvor man kan henvende sig efter hjælp, vejledning eller blot møde andre ligesindede. Jeg er stolt af, at International House har formået at forvandle det til et så gennemført digitalt event, så det eneste, vi fortsat må undvære, er håndtrykket,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Målet med velkomstarrangementet er klart: Det skal være nemt for internationale talenter at bosætte sig og skabe en langsigtet karriere i regionen, og det forudsætter en god start på livet i Danmark. Derfor har man samlet offentlige aktører, private organisationer og virksomheder samt det lokale foreningsliv i én digital indgang i dagene d. 14.-16. september 2020, hvor man kan finde live-streamede oplæg, interviews, interaktive chatrum og meget mere. Med andre ord, alt hvad en fysisk event kan tilbyde i en mere sikker og fleksibel form.

Den nyudviklede platform, som man finder på icdays.dk, bliver fremover del af en den gode velkomstpakke til nye borgere i hele regionen – også efter eventen har fundet sted.

Om International Citizen Days

  • International Citizen Days er gratis finder sted på den nyudviklede platform icdays.dk i dagene 14.-16. september 2020.
  • Knap 80 offentlige og private aktører vil stå klar til at hjælpe nye internationale borgere med alt fra bolig- og jobsøgning til inspiration til kultur- og fritidsliv i deres nye hjem.
  • Sidste år tiltrak eventen flere end 2.000 deltagere, 80 aktører og stor opmærksomhed i DGI-byen. Grundet corona-restriktioner vil årets event være i virtuelt format.
  • International Citizen Days afholdes af International House Copenhagen og er støttet af Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Greater Copenhagen, Dansk Industri (Expat in Denmark), Akademikerne, Workindenmark, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI)
  • Se det fulde program på icdays.dk.

Om International House Copenhagen

  • International House Copenhagen er et offentligt-privat partnerskab. Den internationale Citizen Service blev etableret i 2009 og er forankret i International House, hvor ca. 20.000 årligt bliver indrejst til Greater Copenhagens 30 kommuner.
  • Servicen forvaltes af Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.
  • International House kan hjælpe med cpr-nummer, sundhedskort, lægevalg, NemID og skat og informerer om bolig, bank, skoler, børnepasning, forskning, kultur- og fritidsliv m.m.
  • Læs mere om International House Copenhagen på ihcph.dk.