Hvornår skal du erstatte din madras? Flere ting ved en madras kan signalere, at det er på tide at skifte den ud med en ny. Det mest oplagte at være opmærksom på her er alderen, for polstringen i en madras har sjældent en levetid længere end 10 år. For springmadrassers vedkommende ved du, at en madras skal skiftes ud, når fjedrer knækker, eller du hører forstyrrende knirkelyde i din seng.

Men hvad kan ellers tyde på, at en gammel madras skal skiftes ud?

Her skal du få en ny madras til din enkeltseng
Har du en gammel madras på din enkeltseng, er det også et tegn på, den skal skiftes ud, hvis der er en ulige fordeling af komfort. Hvis nogle området af madrassen føles bedre end andre, så er det et skidt tegn. Ved siden af dette skal du selvfølgelig også overveje at få en ny madras, hvis du vågner hver morgen med smerter i ryggen, eller du jævnligt oplever symptomer på støvallergi efter søvnen.

Tabt dig? Eller taget på? Så få en ny madras
Selv hvis der ikke er problemer med madrassen, burde du måske skifte den ud med en ny, hvis din krop har ændret sig, siden du købte den. Har du tabt dig, skal du måske vælge en blødere madras end din nuværende. Hvis du i stedet har taget på, vil en hårdere madras end din nuværende være bedre. Er du tvivl om, hvad du skal vælge her, så kan du altid tage kontakt til en madrasforhandler.

Find et alternativ til springmadrassen
Hvis du har en gammel madras, er det nok en springmadras. Men sådan én behøver du ikke stille dig tilfreds med længere. For markedet rummer i dag også latexmadrasser med lækker tekstur og god ventilation samt madrasser af memoryskum, der former sig efter kroppen og giver høj komfort.

Har du en gammel madras på din enkeltseng, er det også et tegn på, den skal skiftes ud, hvis der er en ulige fordeling af komfort. PR-foto.